Domaine J.A. Ferret Pouilly-Fuissé 2021
Frankrig
Bourgogne
Mâconnais
Elegant vin, der udviser sofistikeret balance mellem tyngde og friskhed. Lag på lag af fin grøn frugt, hvide og gule stenfrugter, akacie, blomster og hasselnødder med en lang, krydret finish.
Læs mereElegant vin, der udviser sofistikeret balance mellem tyngde og friskhed. Lag på lag af fin grøn frugt, hvide og gule stenfrugter, akacie, blomster og hasselnødder med en lang, krydret finish.
Læs mere
435
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Flødebaserede retter
Lyst fjerkræ
Østers
Skaldyr
Smagsnoter

Æble

Smør

Ananas

Vanilje

Stjernefrugt
Druer
Chardonnay

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Geologisk fundament af kalksten og ler – og et blend af de bedste parceller i det amfiteater der udgør Fuissé, er indbegrebet og kernen i Domaine Ferret Pouilly-Fuissé. Halvdelen af vinen er udelukkende gæret på ståltank. Den anden halvdel har fået fadlagring på 2. og 5. gangs brugte fade. Vinen udviser sofistikeret balance mellem tyngde og friskhed, med elegance der stammer fra den pure mineralitet i terroir’et. Lag på lag af fin grøn frugt, en anelse svulstige hvide og gule stenfrugter, akacie, blomster og hasselnødder. Lang, krydret finish og perfekt vin til al slags fisk og skaldyr, kalvekød og oste.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Domaine J.A. Ferret
I 2008 købte Louis Jadot det 18 ha. store og højt estimerede Domaine J.A. Ferret i hjertet af Pouilly-Fuissé, med nogle af appellationens mest velplacerede vinmarker. En juvel af en ejendom grundlagt i 1840, og altid med en stærk kvinde ved roret.
Domaine J.A. Ferret er og har altid været meget velanset, og må betragtes som et af de bedste vinhuse i Pouilly-Fuissé. Huset har sit navn fra den tidligere ejer, Ferret-familien, som har spillet en central og væsentlig rolle for berømmelsen af appellations vine. Jeanne Ferret var blandt de allerførste, der for mere end 60 år siden insisterede på, at hendes vine skulle slotsaftappes, hvilket bestemt ikke var almen praksis i området. Et ekstremt præciseret og indgående kendskab til regionens usædvanlige og differentierede terroir danner fundament for vinificeringen, som er forskellig parcel for parcel, og som domænet er kendt for at udføre. Især gælder det klassifikationen af Tête de Cru og Hors Classe, som kan sammenlignes med 1. Cru og Grand Cru.
Slottet styres i dag af endnu en stæk kvinde, Audrey Braccini. Har man først mødt hende, er man ikke et sekund i tvivl om, at Domaine J.A. Ferret fortsat vil producere området mest seriøse vine.