Domäne Wachau Domäne Wachau, MTX Müller Thurgau Extrem - Naturvi n, Wachau 2021

Østrig
Østrig
Wachau

Sofistikeret og imponerende vin, der i bouqueten emmer af citrusfrugter. Vinen har en flot velstruktureret eftersmag.

Læs mere

Sofistikeret og imponerende vin, der i bouqueten emmer af citrusfrugter. Vinen har en flot velstruktureret eftersmag.

Læs mere
  • NatureWine
  • Sustainable
Domäne Wachau, MTX Müller Thurgau Extrem - Naturvi n, Wachau 2021
235
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Smagsnoter
Lime

Lime

Honning

Honning

Grønt æble

Grønt æble

Jasmin

Jasmin

Fersken

Fersken

Druer
Müller-Thurgau

Beskrivelse

Druerne til denne helt unikke naturvin, MTX Müller-Thurgau Extrem, kommer fra Weitenberg, som er en enkelt vingård i Weissenkirchen. Området er karakteriseret ved stejle og over 60 år gamle terrasserede vinmarker med meget mager ’gneiss’ flintsten. Druesorten Müller-Thurgau, også kendt som Rivaner, er oprindeligt fra Tyskland og a passage af Riesling og Chasselas-druerne. Engang var det den næststørste druesort i Østrig, men efterhånden mere sjælden og nu mest dyrket af feinschmeckere som Domäne Wachau. På grund af den specielle vinificering og den særlige vinstil er Müller-Thurgau Extrem klassificeret udenfor Wachau's klassiske vinkategorier som Steinfeder, Federspiel og Smaragd. Vinmarkerne er dyrket i harmoni med naturen. Druerne bliver høstet med hånden i løbet af en sen september med et gennemsnitligt udbytte på 5.800 kg / ha. Efter spontan fermentering i betonæg, bliver vinen aftappet uden filtrering og svovlbehandling. Både duft og smag er helt sin egen. Duften emmer af åbne, tilgængelige og intense citrusnoter. Moden pære, lidt valnød og røget krydderi. Lang og spændende velstruktureret eftersmag, der fortsætter med at imponere. Det er virkelig en sofistikeret og spændende smagsoplevelse. MTX passer godt med dampet fisk, fjerkræ eller lette, men smagfulde startere. Deslige meget brugbart som kølig aperitif.
Læs hele beskrivelsen
H - Domaine_Wachau - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Domäne Wachau
Domäne Wachau er dybt forankret i Wachau-regionen og anses som Wachau’s førende vinproducent. Husets næsten 440 ha vinmarker udgør 30 % af hele regionens samlede vinareal. Domäne Wachau er medlem af det prestigiøse ‘Vinea Wachau Nobils Districtus’, som arbejder for fremmelse og bevarelse af absolut højeste kvalitet af vine i de tre kategorier Steinfeder, Federspiel and Smaragd. Domäne Wachau er blandt Østrigs største vinhuse. Tre gange har Wine Spectator Magazine listet Domäne Wachau vinene blandt verdens 100 bedste vine.
Fra <a href="/sog/?q=Wachau">wachau</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
Fra wachau området i Østrig
'Et af verdens vidundere' er måske en rammende beskrivelse af Wachau. Ser man Wachau ovenfra vil det mest påfaldende være de så karakteristiske terrasserede vinmarker. Over alt er vinmarkerne spredt ud over det enormt stejle landskab af gamle stenmure, som er del af verdens kulturarv, og vinmarkerne nærmest smyger sig op af bjergskråningerne langs Donau-floden mellem Melk og Krems. Området er på 1400 ha og hovedsageligt beplantet med Grüner Veltliner og Riesling. Hovedparten af druerne i Wachau gror på stejle terrasser adskilt af pittoreske stengærder. Vinene deles op i 3 sub-zoner: Steinfeder, Federspiel og Smaragd hvor af vine med 'Smaragd'-betegnelsen er de bedste, det der i Frankrig ville svare til Grand Cru.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt