Domäne Wachau Grüner Veltliner - Federspiel Terrassen 2023

Østrig
Østrig
Wachau
 • James Suckling
  2022
  2022
  91 Point
 • Decanter
  2021
  2021
  90 Point
 • James Suckling
  2019
  2019
  92 Point

Elegant, tør, medium fyldig hvidvin med skøn bouquet af citrus og grønne æbler og en dejlig smag af modne æbler og pærer.

Læs mere
 • James Suckling
  2022
  2022
  91 Point
 • Decanter
  2021
  2021
  90 Point
 • James Suckling
  2019
  2019
  92 Point

Elegant, tør, medium fyldig hvidvin med skøn bouquet af citrus og grønne æbler og en dejlig smag af modne æbler og pærer.

Læs mere
  Grüner Veltliner - Federspiel Terrassen 2023
  159
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Pære

  Pære

  Asparges

  Asparges

  Hvid peber

  Hvid peber

  Flint

  Flint

  Druer
  Grüner Veltliner

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Druerne til denne Grüner Veltliner har vokset på terrasser ved landsbyerne Weissenkirchen, Dürnstein og Loiben som alle hører til området Federspiel. Federspiel - klassifikation kan kun opnås når vinen indeholder min. 12 % alkohol. Navnet Federspiel henviser til det falkeopdræt der var populær i Wachau helt tilbage i middelalderen. Høstudbyttet er på 6000 kg druer per ha og selve plukningen foregår selvfølgelig med håndkraft - høsten foregår normalt medio oktober. Druerne presses blidt i pneumatic tanke, herefter foregår en kølig gæring hvor der tilsættes kultur gær. Der foretages kun en skånsom filtrering for at bevare mest muligt af vinens elegance. Vinen har en flot strågul farve, intens bouquet af citrus, grønne æbler og et strejf af hvid peber. Smagen er typisk Grüner Veltliner fra Federspiel - medium fyldig, tør og med en charmerende frugt af modne æbler og grøn peber.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Domaine_Wachau - wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Domäne Wachau
  Domäne Wachau er dybt forankret i Wachau-regionen og anses som Wachau’s førende vinproducent. Husets næsten 440 ha vinmarker udgør 30 % af hele regionens samlede vinareal. Domäne Wachau er medlem af det prestigiøse ‘Vinea Wachau Nobils Districtus’, som arbejder for fremmelse og bevarelse af absolut højeste kvalitet af vine i de tre kategorier Steinfeder, Federspiel and Smaragd. Domäne Wachau er blandt Østrigs største vinhuse. Tre gange har Wine Spectator Magazine listet Domäne Wachau vinene blandt verdens 100 bedste vine.
  Fra <a href="/sog/?q=Wachau">wachau</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
  Fra wachau området i Østrig
  'Et af verdens vidundere' er måske en rammende beskrivelse af Wachau. Ser man Wachau ovenfra vil det mest påfaldende være de så karakteristiske terrasserede vinmarker. Over alt er vinmarkerne spredt ud over det enormt stejle landskab af gamle stenmure, som er del af verdens kulturarv, og vinmarkerne nærmest smyger sig op af bjergskråningerne langs Donau-floden mellem Melk og Krems. Området er på 1400 ha og hovedsageligt beplantet med Grüner Veltliner og Riesling. Hovedparten af druerne i Wachau gror på stejle terrasser adskilt af pittoreske stengærder. Vinene deles op i 3 sub-zoner: Steinfeder, Federspiel og Smaragd hvor af vine med 'Smaragd'-betegnelsen er de bedste, det der i Frankrig ville svare til Grand Cru.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt