Domini Del Leone Pinot Grigio 2022

Italien
Italien
Veneto
Venezia

Lækker, medium fyldig, tør og sprød, med friske aromatiske noter af pære og æble, med underliggende florale noter. En alsidig vin i gastronomiske sammenhænge.

Læs mere

Lækker, medium fyldig, tør og sprød, med friske aromatiske noter af pære og æble, med underliggende florale noter. En alsidig vin i gastronomiske sammenhænge.

Læs mere
  • Ecological
Pinot Grigio 2022
155
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Ost
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter
Smagsnoter
Fersken

Fersken

Citronskal

Citronskal

Honningmelon

Honningmelon

Mandel

Mandel

Grus

Grus

Knuste sten

Knuste sten

Druer
Pinot Grigio

Beskrivelse

Den populære druesort Pinot Grigio trives bedst i kølige klimaer, og i de kystnære områder af Veneto-regionen synes den at have fundet ideelle vækstbetingelser. Druerne til Domini del Leones Pinot Grigio nyder således godt af havets nærhed og de kølende vinde, der er den direkte medvirkende årsag til vinens mineralske spændstighed. De høstede druer afstilkes og presses blidt ved ankomsten til vingården. Herefter gærer vinen i temperaturregulerede ståltanke, og lagrer efterfølgende ti måneder med sit bundfald inden aftapning på flaske. Domini del Leones Pinot Grigio er medium fyldig, tør og sprød, med friske aromatiske noter af pære og æble, med underliggende florale noter. Elementerne går igen i smagen, der er ganske mineralsk og således yderste alsidig hvad angår gastronomiske sammenhænge.

Læs hele beskrivelsen
H_Valpolicella_2_Edit.jpg
Produceret af Domini del Leone
Tenuta Civranetta er blandt Italiens allertidligste eksempler på dyrkning efter økologiske principper. Ejendommens biodiversitet, med det dertilhørende forskelligartede plante- og dyreliv, vidner om, at landbrugsmetoden kan skabe forbedrede livsbetingelser og ændre verden, som vi kender den. I dag råder Fidora-familien over i alt fire vingårde, der alle drives efter økologiske dyrkningsprincipper. Familien Fidoras vinserie, Domini del Leone, er helt bevidst holdt på den tørre side af smagsspektret, for dermed at gøre dem gastronomisk velegnede. Det er ikke tunge vine, men drikkevenlige og elegante vine, hvor et enkelt glas sjældent er nok.
Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra veneto området i Italien
Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt