Fabien Duveau Saumur Blanc - La Hunaudière 2023

Frankrig
Frankrig
Loire
Saumur
 • Jyllands-Posten
  2022
  2022
  92+ Point
 • Jyllands-Posten
  2022
  2022

Frisk og fyldig Chenin Blanc 100 % fra La Hunaudière-marken i Saint-Cyr i den sydlige del af Saumur.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2022
  2022
  92+ Point
 • Jyllands-Posten
  2022
  2022

Frisk og fyldig Chenin Blanc 100 % fra La Hunaudière-marken i Saint-Cyr i den sydlige del af Saumur.

Læs mere
 • Ecological
Saumur Blanc - La Hunaudière 2023
225
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Smagsnoter
Æble

Æble

Pære

Pære

Honning

Honning

Kamille

Kamille

Kvæde

Kvæde

Druer
Chenin Blanc

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

100 % Chenin Blanc fra La Hunaudière-marken i Saint-Cyr i den sydlige del af Saumur. Her er jorden ekstremt rig på især silex og kalksten, hvilket er med til at give vinene herfra en fantastisk mineralitet og friskhed. Tilgangen i kælderen er simpel hos Fabien: udelukkende det naturlige gær hersker, gæringen sker i cementkar, inden vinen lagres seks måneder i gamle egetræsfade. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning.

Det her er indbegrebet af klassisk, tør Chenin Blanc fra Loire. Duften minder på mange måder om hvid Bourgogne, men domineret af nuancer af gule æbler, mandarin og fersken. På tungen er vinen også skolet som en hvid Bourgogne, bare med en lidt højere fornemmelse af sødme – der er ingen sukker i vinen – og igen med den klare æbleprægede Chenin Blanc-karakter. Frisk og fyldig på samme tid og et fremragende eksempel på, hvor god Chenin Blanc man kan få her fra det centrale Loire. Prøv vinen i selskab med et bredt udvalg af stegt eller bagt hvid fisk, gerne serveret med en fyldig sauce med masser af urter. Vinen er også et fremragende valg til et bredt udvalg af ikke alt for intense oste. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og vi anbefaler servering ved 10-12 grader i Bourgogneglas.

Læs hele beskrivelsen
H-fabien duveau_Edit.jpg
Produceret af Fabien Duveau
Fabien Duveau holder til i den lidt søvnige by Varrains lige syd for Saumur. Blandt naboerne er blandt andet Clos Rougeard, men det er ikke kun vejnavnet på adressen som Fabien deler med den mytiske og mere kendte producent. Det er også på de samme ikoniske marker, at Fabien har sine parceller med Chenin Blanc og Cabernet Franc – Brezé, Les Poyeux og Les Bourg.
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt