Fabien Duveau Saumur Blanc - Le Bois du Chêne Brézé - Magnum 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
Saumur

Chenin Blanc med den magiske kombination af intensitet og lethed med noter af knust kalk, kridt og blomster.

Læs mere

Chenin Blanc med den magiske kombination af intensitet og lethed med noter af knust kalk, kridt og blomster.

Læs mere
  • Ecological
Saumur Blanc - Le Bois du Chêne Brézé - Magnum 2022
1.095
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Smagsnoter
Æble

Æble

Pære

Pære

Honning

Honning

Kamille

Kamille

Kvæde

Kvæde

Druer
Chenin Blanc

Beskrivelse

Brézé-skråningen er for Chenin Blanc-fans det samme som Montrachet er for Chardonnay-tilhængere – simpelthen det ultimative udtryk af Chenin Blanc. Desværre er den af en beskeden størrelse og Fabiens parcel her giver kun druer til to små fade hvert år. Brézé-skråningen er ekstremt rig på ’tuffeau’, som er den hvid/gule kalksten som det centrale Loire er så kendt for i jordbunden og så skal man heller ikke lede længe i jorden for at finde muslingeskaller i stort antal.

Vinen har gæret ved den naturlige gær og lagret minimum 12 måneder i egetræsfade inden aftapning helt uden klaring eller filtrering. Vinen byder på intens aroma pakket med nuancer af knust kalk, kridt, blomster, fennikel, te, moden pære, mynte og syltede citrusfrugter. På tungen har vinen den magiske kombination af intensitet og lethed. Textbook Chenin Blanc præget af æble kombineret med en fantastisk mineralitet og citrusfrugtsyre. Vinen kan gemmes op til 20 år fra høståret og vi anbefaler servering ved 10-12 grader I Bourgogneglas.

Læs hele beskrivelsen
H-fabien duveau_Edit.jpg
Produceret af Fabien Duveau
Fabien Duveau holder til i den lidt søvnige by Varrains lige syd for Saumur. Blandt naboerne er blandt andet Clos Rougeard, men det er ikke kun vejnavnet på adressen som Fabien deler med den mytiske og mere kendte producent. Det er også på de samme ikoniske marker, at Fabien har sine parceller med Chenin Blanc og Cabernet Franc – Brezé, Les Poyeux og Les Bourg.
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt