Fabien Duveau Saumur Blanc - Les Poyeux 2021

Frankrig
Frankrig
Loire
Saumur
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  93 Point
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  Testens bedste vin
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  93+ Point

Syredrevet, mineralsk og kalket hvidvin med den fineste bløde Chenin Blanc-frugt fra Les Pouyex.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  93 Point
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  Testens bedste vin
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  93+ Point

Syredrevet, mineralsk og kalket hvidvin med den fineste bløde Chenin Blanc-frugt fra Les Pouyex.

Læs mere
 • Ecological
Saumur Blanc - Les Poyeux 2021
335
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Smagsnoter
Æble

Æble

Pære

Pære

Honning

Honning

Kamille

Kamille

Kvæde

Kvæde

Druer
Chenin Blanc

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Inden Clos Rougeard købte deres parcel på Bréze og begyndte at lave deres hvidvin derfra, kom der Chenin Blanc fra Les Poyeux. Les Pouyex er i dag stort set udelukkende beplantet med Cabernet Franc, men Fabien har stadig to små parceller på denne ikoniske skråning med Chenin Blanc. Denne skråning er rig på ’tuffeau’, som er den hvid/gule kalksten som det centrale Loire er så kendt for at have i jordbunden. Tilgangen i kælderen er simpel hos Fabien. Det er udelukkende den naturlige gær, der hersker og både gæringen og lagringen sker i gamle egetræsfade. Efter ca. 12 måneder aftappes vinen uden klaring eller filtrering. Kalken og mineraliteten springer nærmest op af glasset kombineret med et væld af nuancer af hvide blomster, syltede citrusfrugter, smeltet smør, gule æbler og pærer. På tungen er vinen syredrevet, mineralsk, kalket og kombineret med den fineste bløde Chenin Blanc-frugt. Et fremragende match til stegt eller bagt hvid fisk, kylling eller gris serveret med masser af grønt og ikke mindst til et væld af oste. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og vi anbefaler servering ved 10-12 grader I Bourgogneglas.

Læs hele beskrivelsen
H-fabien duveau_Edit.jpg
Produceret af Fabien Duveau
Fabien Duveau holder til i den lidt søvnige by Varrains lige syd for Saumur. Blandt naboerne er blandt andet Clos Rougeard, men det er ikke kun vejnavnet på adressen som Fabien deler med den mytiske og mere kendte producent. Det er også på de samme ikoniske marker, at Fabien har sine parceller med Chenin Blanc og Cabernet Franc – Brezé, Les Poyeux og Les Bourg.
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt