Fiegl Pinot Grigio - Collio 2023

Italien
Italien
Friuli

Udsøgt Pinot Grigio fra en af Italiens bedste regioner for hvidvin. Vinen har en sprød, vedvarende syre ledsages af aromaer af hvide blomster og citron.

Læs mere

Udsøgt Pinot Grigio fra en af Italiens bedste regioner for hvidvin. Vinen har en sprød, vedvarende syre ledsages af aromaer af hvide blomster og citron.

Læs mere
    Pinot Grigio - Collio 2023
    159
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Flødebaserede retter
    Italiensk mad
    Mager fisk
    Ost
    Sushi
    Smagsnoter
    Fersken

    Fersken

    Citronskal

    Citronskal

    Honningmelon

    Honningmelon

    Mandel

    Mandel

    Grus

    Grus

    Knuste sten

    Knuste sten

    Druer
    Pinot Grigio

    Beskrivelse

    De hvide fra Collio

    Druerne til Fiegls Pinot Grigio - Collio kommer fra de bakkede landskaber omkring byen Oslavia på grænsen til Slovenien, hvor jordbunden primært består af sand- og kalksten. Collio regionen er utvivlsomt en af Italiens vigtigste områder for hvidvine, og Pinot Grigio udgør 40% af det beplantede område. Vinproducenter i Collio har længe været kendt for deres passion for kvalitet og traditionelle produktionsmetoder, hvilket resulterer i nogle af Italiens mest eksklusive og værdsatte hvidvine. Fiegls Pinot Grigio er et klassisk eksempel på husets kyndige stræben efter kvalitet, hvor vægten ligger på at lave stilrene og fokuserede vine med elegance.

    Indbydende aroma

    Pinot Grigio-druerne til denne vin høstes i slutningen af august/starten af september, og koldgæres udelukkende i rustfri ståltanke for at bibeholde friskhed og frugtig karakter. Vinen folder sig ud med fine æblenoter, fersken, hvide blomster, knuste sten og citrusskal.

    Mineraldreven og læskende

    Smagen er præget af en spændstig og forfriskende syre, med underliggende æblenoter, der munder ud i et strejf af læskende mineralitet. Denne mineralitet gør denne Pinot Grigio til en oplagt partner til alt godt fra havet, især sushi. Med sin fornemme syre er vinen også oplagt til at ledsage cremede pastaretter.

     

    Læs hele beskrivelsen
    DSC05719.jpg
    Produceret af Fiegl
    Fiegl er et velrenommeret og historisk vinhus fra Friuli-Venezia Giulia, der skaber elegante, stilrene vine med stor mineralitet. Husets vine er letløbende og besidder imponerende kompleksitet.
    Fra <a href="/sog/?q=Friuli">friuli</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra friuli området i Italien
    Friuli ligger i det nordøstlige hjørne af Italien og støder op til både Østrig og Slovenien. Området er anerkendt for sit høje kvalitetsniveau af vine, hvor ca. 70 % af vinene opnår DOC-status. Området er især kendt for sine fremragende hvidvine, der sammen med dem fra Alto Adige regnes blandt Italiens bedste, ofte lavet på Chardonnay, Pinot Grigio og den lokale drue Friulano, de røde ofte på Merlot og den lokale blå drue Refosco

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt