Fiegl Pinot Grigio - Collio 2023

Italien
Italien
Friuli

Udsøgt Pinot Grigio fra en af Italiens bedste regioner for hvidvin. Vinen har en sprød, vedvarende syre ledsages af aromaer af hvide blomster og citron.

Læs mere

Udsøgt Pinot Grigio fra en af Italiens bedste regioner for hvidvin. Vinen har en sprød, vedvarende syre ledsages af aromaer af hvide blomster og citron.

Læs mere
  Pinot Grigio - Collio 2023
  159
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Flødebaserede retter
  Italiensk mad
  Mager fisk
  Ost
  Sushi
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Citronskal

  Citronskal

  Honningmelon

  Honningmelon

  Mandel

  Mandel

  Grus

  Grus

  Knuste sten

  Knuste sten

  Druer
  Pinot Grigio

  Beskrivelse

  De hvide fra Collio

  Druerne til Fiegls Pinot Grigio - Collio kommer fra de bakkede landskaber omkring byen Oslavia på grænsen til Slovenien, hvor jordbunden primært består af sand- og kalksten. Collio regionen er utvivlsomt en af Italiens vigtigste områder for hvidvine, og Pinot Grigio udgør 40% af det beplantede område. Vinproducenter i Collio har længe været kendt for deres passion for kvalitet og traditionelle produktionsmetoder, hvilket resulterer i nogle af Italiens mest eksklusive og værdsatte hvidvine. Fiegls Pinot Grigio er et klassisk eksempel på husets kyndige stræben efter kvalitet, hvor vægten ligger på at lave stilrene og fokuserede vine med elegance.

  Indbydende aroma

  Pinot Grigio-druerne til denne vin høstes i slutningen af august/starten af september, og koldgæres udelukkende i rustfri ståltanke for at bibeholde friskhed og frugtig karakter. Vinen folder sig ud med fine æblenoter, fersken, hvide blomster, knuste sten og citrusskal.

  Mineraldreven og læskende

  Smagen er præget af en spændstig og forfriskende syre, med underliggende æblenoter, der munder ud i et strejf af læskende mineralitet. Denne mineralitet gør denne Pinot Grigio til en oplagt partner til alt godt fra havet, især sushi. Med sin fornemme syre er vinen også oplagt til at ledsage cremede pastaretter.

   

  Læs hele beskrivelsen
  DSC05719.jpg
  Produceret af Fiegl
  Fiegl er et velrenommeret og historisk vinhus fra Friuli-Venezia Giulia, der skaber elegante, stilrene vine med stor mineralitet. Husets vine er letløbende og besidder imponerende kompleksitet.
  Fra <a href="/sog/?q=Friuli">friuli</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra friuli området i Italien
  Friuli ligger i det nordøstlige hjørne af Italien og støder op til både Østrig og Slovenien. Området er anerkendt for sit høje kvalitetsniveau af vine, hvor ca. 70 % af vinene opnår DOC-status. Området er især kendt for sine fremragende hvidvine, der sammen med dem fra Alto Adige regnes blandt Italiens bedste, ofte lavet på Chardonnay, Pinot Grigio og den lokale drue Friulano, de røde ofte på Merlot og den lokale blå drue Refosco

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt