Fiegl Pinot Grigio - Villa Dugo 2023

Italien
Italien
Friuli

Forfriskende, elegant og harmonisk hvidvin fra Italiens kølige Friuli. En alsidig Pinot Grigio med delikat struktur.

Læs mere

Forfriskende, elegant og harmonisk hvidvin fra Italiens kølige Friuli. En alsidig Pinot Grigio med delikat struktur.

Læs mere
  Pinot Grigio - Villa Dugo 2023
  129
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Flødebaserede retter
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Citronskal

  Citronskal

  Honningmelon

  Honningmelon

  Mandel

  Mandel

  Grus

  Grus

  Knuste sten

  Knuste sten

  Druer
  Pinot Grigio

  Beskrivelse

  Villa Dugo er Fiegls flotte entry-level serie, og dermed åbningsnummeret for deres indsmigrende univers af vellavede og præcise vine. Et bevis på at man en sjælden gang imellem finder imponerende høj kvalitet til små penge.

  Idéel til vindyrkning

  Druerne kommer fra Friuli Isonzo distriktet, et fladland i Friulis sydøstlige del. Friuli Isonzo har varme somre og kolde vintre. Sommermånederne er generelt varme og solrige, hvilket giver druerne mulighed for at modne optimalt. Den lange og solrige vækstsæson er ideel for drueudvikling og fremmer en flot aromarigdom. Friuli Isonzo er også begunstiget af en tempererende indflydelse fra Alpernes nærhed og kold luftstrøm fra nord. Disse køligere temperaturer hjælper med at bevare druernes naturlige syreindhold, hvilket er afgørende for at skabe en balanceret og frisk vin.

  Frugtdreven Pinot Grigio

  Pinot Grigio-druerne høstes fra slutningen af august til begyndelsen af september, presses og gærer i temperaturregulerede ståltanke. I det tidligere følgende forår aftappes vinen og frigives til salg. Villa Dugo fremviser alle Pinot Grigios elegante dyder med en sart, gyldengrøn farve, hvor bouqueten afslører diskrete frugtige nuancer af pærer, citronskal og ananas. I smagen opleves vinen frisk og rank, med en fin syrlig afslutning.

  Partner til de lette retter    

  En skøn og multianvendelig vin, der med sin lette karakter passer bedst til delikate retter fremfor kraftige retter. Vinen matcher eminent til retter med grillede grøntsager, mager fisk, sushi eller til flødebaserede pastaretter. Skal der ikke mad på bordet så er Villa Dugo et fornemt glas vin til velkomst og hygge.

   

  Læs hele beskrivelsen
  DSC05719.jpg
  Produceret af Fiegl
  Fiegl er et velrenommeret og historisk vinhus fra Friuli-Venezia Giulia, der skaber elegante, stilrene vine med stor mineralitet. Husets vine er letløbende og besidder imponerende kompleksitet.
  Fra <a href="/sog/?q=Friuli">friuli</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra friuli området i Italien
  Friuli ligger i det nordøstlige hjørne af Italien og støder op til både Østrig og Slovenien. Området er anerkendt for sit høje kvalitetsniveau af vine, hvor ca. 70 % af vinene opnår DOC-status. Området er især kendt for sine fremragende hvidvine, der sammen med dem fra Alto Adige regnes blandt Italiens bedste, ofte lavet på Chardonnay, Pinot Grigio og den lokale drue Friulano, de røde ofte på Merlot og den lokale blå drue Refosco

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt