Fiegl Pinot Grigio - Villa Dugo 2023

Italien
Italien
Friuli

Forfriskende, elegant og harmonisk hvidvin fra Italiens kølige Friuli. En alsidig Pinot Grigio med delikat struktur.

Læs mere

Forfriskende, elegant og harmonisk hvidvin fra Italiens kølige Friuli. En alsidig Pinot Grigio med delikat struktur.

Læs mere
    Pinot Grigio - Villa Dugo 2023
    129
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Flødebaserede retter
    Mad med citrus
    Mager fisk
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Fersken

    Fersken

    Citronskal

    Citronskal

    Honningmelon

    Honningmelon

    Mandel

    Mandel

    Grus

    Grus

    Knuste sten

    Knuste sten

    Druer
    Pinot Grigio

    Beskrivelse

    Villa Dugo er Fiegls flotte entry-level serie, og dermed åbningsnummeret for deres indsmigrende univers af vellavede og præcise vine. Et bevis på at man en sjælden gang imellem finder imponerende høj kvalitet til små penge.

    Idéel til vindyrkning

    Druerne kommer fra Friuli Isonzo distriktet, et fladland i Friulis sydøstlige del. Friuli Isonzo har varme somre og kolde vintre. Sommermånederne er generelt varme og solrige, hvilket giver druerne mulighed for at modne optimalt. Den lange og solrige vækstsæson er ideel for drueudvikling og fremmer en flot aromarigdom. Friuli Isonzo er også begunstiget af en tempererende indflydelse fra Alpernes nærhed og kold luftstrøm fra nord. Disse køligere temperaturer hjælper med at bevare druernes naturlige syreindhold, hvilket er afgørende for at skabe en balanceret og frisk vin.

    Frugtdreven Pinot Grigio

    Pinot Grigio-druerne høstes fra slutningen af august til begyndelsen af september, presses og gærer i temperaturregulerede ståltanke. I det tidligere følgende forår aftappes vinen og frigives til salg. Villa Dugo fremviser alle Pinot Grigios elegante dyder med en sart, gyldengrøn farve, hvor bouqueten afslører diskrete frugtige nuancer af pærer, citronskal og ananas. I smagen opleves vinen frisk og rank, med en fin syrlig afslutning.

    Partner til de lette retter    

    En skøn og multianvendelig vin, der med sin lette karakter passer bedst til delikate retter fremfor kraftige retter. Vinen matcher eminent til retter med grillede grøntsager, mager fisk, sushi eller til flødebaserede pastaretter. Skal der ikke mad på bordet så er Villa Dugo et fornemt glas vin til velkomst og hygge.

     

    Læs hele beskrivelsen
    DSC05719.jpg
    Produceret af Fiegl
    Fiegl er et velrenommeret og historisk vinhus fra Friuli-Venezia Giulia, der skaber elegante, stilrene vine med stor mineralitet. Husets vine er letløbende og besidder imponerende kompleksitet.
    Fra <a href="/sog/?q=Friuli">friuli</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra friuli området i Italien
    Friuli ligger i det nordøstlige hjørne af Italien og støder op til både Østrig og Slovenien. Området er anerkendt for sit høje kvalitetsniveau af vine, hvor ca. 70 % af vinene opnår DOC-status. Området er især kendt for sine fremragende hvidvine, der sammen med dem fra Alto Adige regnes blandt Italiens bedste, ofte lavet på Chardonnay, Pinot Grigio og den lokale drue Friulano, de røde ofte på Merlot og den lokale blå drue Refosco

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt