Florian Mollet Sancerre Blanc Tradition, Roc de l'Abbaye 2023

Frankrig
Frankrig
Loire
Sancerre
 • Vinstyrke2
  2023
  2023
  91+ Point
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  Testvinder
 • Jyllands-Posten
  2023
  2023
  90+ Point

Ren og sprød, himmelsk og udtryksfuld. Her får du den karakteristiske mineralske, sprøde og friske stil, som hvidvinsentusiaster valfarter til regionen for at finde.

Læs mere
 • Vinstyrke2
  2023
  2023
  91+ Point
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  Testvinder
 • Jyllands-Posten
  2023
  2023
  90+ Point

Ren og sprød, himmelsk og udtryksfuld. Her får du den karakteristiske mineralske, sprøde og friske stil, som hvidvinsentusiaster valfarter til regionen for at finde.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Sancerre Blanc Tradition, Roc de l'Abbaye 2023
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 275 kr.

  189
  kr. /stk
  Spar i alt 516 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Gedeost
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Florian Mollet

  Ren og sprød, himmelsk og helt utrolig udtryksfuld. Med Florian Mollet får du den så karakteristiske sprøde, friske og mineralske stil, som hvidvinsentusiaster valfarter til det lille hvidvinsmekka, Sancerre, for at finde.

  Loires hjerte

  Sancerre er synonym med Sauvignon Blanc i mineralsk og elegant stil. Området, der ligger vest for Loire-floden, er uden tvivl den aromatiske drues spirituelle hjemsted og Florian Mollets stilrene eksemplar er en forrygende lille smagsrejse til de særlige kalk- og flintestensbakker – slurk for slurk.

  Fra de flintede bakker

  Vinen er et smukt eksemplar, der på forbilledlig vis, demonstrerer den elegante stil i Sancerre. Vinen er skabt på 100% Sauvignon Blanc fra stokke med en alder på mellem 10-25 år. Druerne kommer fra vinhusets marker omkring byerne Saint-Satur, Sancerre, Bannay, Ménétréol and Thauvenay. Her nyder druerne godt af den ler- og kalkstensholdige jordbund, som giver druerne det mineralske udtryk, som Loire-vinene er så kendt for. Som noget særligt er Florian Mollets druer rige på flintesten, som bidrager med kompleksitet. Druerne høstes i både hånd og maskine og gærer i rustfri ståltanke i tre uger, hvorefter vinen lagrer i seks måneder på bærmen med ugentlig omrøring (battonage).

  Vinen byder på gyldengrønne nuancer i glasset og aromaer af vilde blomster understøttet af friske citrusfrugter, der vælter op ad glasset. Smagen er et overflødighedshorn af eksotiske frugter, friske citrusfrugter og mineralske duftnoter. En forfriskende og afbalanceret vin med høj frugtsyre og flot fylde.

  Udsøgt vin til asiatiske retter

  Med denne sprøde hvidvin får du en udsøgt hvidvin, der vil gøre enhver mandag mindre grå og som vil give retter fra det asiatiske køkken et godt modspil. Vinen passer også fortrinligt til østers, skaldyr og lettere fiskeretter.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Domaine Roc de l'Abbaye - Florian Mollet 1_Edit.jpg
  Produceret af Florian Mollet
  I hjertet af Sancerre i middelalderbyen Saint-Satur ligger Domaine du Clos du Roc – en historisk vinejendom, der nyder godt af den kalk- og flintholdige jordbund, som findes her. Når det så er Florian Mollet, der står på vinetiketterne og ikke den historiske ejendom, der ellers har en prominent plads i Sancerre takket være det unikke terroir, så skyldes det hans særlige aftryk på husets vine og evne til at kultivere det mineralske udtryk i vinene, som Loire-dalen er så kendt for. Mollet-familien har siden 1850 bestyret den legendariske Sancerre-ejendommen Clos du Roc de l’Abbaye og det unge talent har siden 2000 ledet huset med sikker hånd og sans for fornyelse. Han har bygget en moderne vinkælder og udvidet markarealet op til 17 hektar. Takket være hans nære kendskab til flinteholdig jord, som han også har tilegnet sig under vinstudier i Sydafrika og Australien, har vinene fra hans hånd fået stor international anerkendelse for deres friske, flintemineralske stil og exceptionelle kvalitet.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt