Florian Mollet Val de Loire Sauvignon Blanc Tradition, Roc de l'Abbaye 2023

Frankrig
Frankrig
Loire
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Ekstra Bladet
  2021
  2021
  Godt køb
 • Ekstra Bladet
  2021
  2021

Harmonisk hvidvin med masser af frugt og fylde, der viser hvorfor Loire er blevet synonym med de lækreste Sauvignon Blanc-vine.

Læs mere
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • Ekstra Bladet
  2021
  2021
  Godt køb
 • Ekstra Bladet
  2021
  2021

Harmonisk hvidvin med masser af frugt og fylde, der viser hvorfor Loire er blevet synonym med de lækreste Sauvignon Blanc-vine.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Val de Loire Sauvignon Blanc Tradition, Roc de l'Abbaye 2023
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 149 kr.

  89
  kr. /stk
  Spar i alt 360 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Florian Mollet Val de Loire

  Hvidvinene fra Loire er lette at falde i og svære at ryste af sig igen. Det ved alle, der er gået ombord i de franske Sauvignon Blanc-vine fra det ikoniske lille hvidvinsområde, der er blevet så kendt for sine syngende Sancerre-vine og sprøde Pouilly-Fuméer. Val de Loire fra det Sancerre-baserede vinhus Florian Mollet er bestemt også et pragtfuldt bekendtskab og et godt eksempel på, at man ikke behøver at gå til de dyreste klassifikationer for at få den helt særlige smag, som Loire-dalen byder på.

  Val de Loire – det franske hvidvinsbælte

  Val de Loire er en IGP – dvs. et beskyttet geografisk område – der dækker over 14 forskellige områder omkring floden Loire. Området er geografisk set bredt og terroiret varierer derfor også både hvad angår jordbund og klima. Med den stigende efterspørgsel og de forsvindende høstmængder i Sancerre og Pouilly-Fumé er flere og flere begyndt at søge mod de mindre kendte nabo-områder, hvor stort set samme kvalitet og stil kan findes til attraktive priser. Dette flotte eksemplar fra Florian Mollet er dyrket i en jordbund, der minder om den kalk- og flintestensholdige jordbund, man finder i ikoniske områder som Sancerre og Pouilly-Fumé.

  Vinen er skabt på ren Sauvignon Blanc fra stokke med en alder på mellem 10-25 år. Her nyder druerne godt af den ler- og kalkstensholdige jordbund, som giver druerne det mineralske udtryk, som Loire-vinene kendes for. Druerne høstes både i hånd og med maskine og gærer i temperaturregulerede, rustfri ståltanke i tre uger, hvor vinen gærer på bærmen med ugentlig omrøring (battonage).

  Smukt og svirpende

  Vinen står indbydende i glasset med lysgyldne farvetoner og subtile noter af hyldeblomst, stikkelsbær og modne ferskner. I smagen byder Val de Loire på friske og velafstemte smagsnuancer og en vibrerende frugtsyre, der slår svirp på tungen. En harmonisk Sauvignon Blanc med masser af frugt og fylde, der viser hvorfor Loire er blevet synonym med de lækreste Sauvignon Blanc-vine.

  Nyd den til en havbuffet eller helt i sig selv

  Hvidvinene fra Loire mestrer både rollen som hyggevin og madvin, og med Val de Loire får du en frisk og imødekommende vin, der flot matcher røget fisk, quiche og tapasanretninger med f.eks. gedeost.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Domaine Roc de l'Abbaye - Florian Mollet 1_Edit.jpg
  Produceret af Florian Mollet
  I hjertet af Sancerre i middelalderbyen Saint-Satur ligger Domaine du Clos du Roc – en historisk vinejendom, der nyder godt af den kalk- og flintholdige jordbund, som findes her. Når det så er Florian Mollet, der står på vinetiketterne og ikke den historiske ejendom, der ellers har en prominent plads i Sancerre takket være det unikke terroir, så skyldes det hans særlige aftryk på husets vine og evne til at kultivere det mineralske udtryk i vinene, som Loire-dalen er så kendt for. Mollet-familien har siden 1850 bestyret den legendariske Sancerre-ejendommen Clos du Roc de l’Abbaye og det unge talent har siden 2000 ledet huset med sikker hånd og sans for fornyelse. Han har bygget en moderne vinkælder og udvidet markarealet op til 17 hektar. Takket være hans nære kendskab til flinteholdig jord, som han også har tilegnet sig under vinstudier i Sydafrika og Australien, har vinene fra hans hånd fået stor international anerkendelse for deres friske, flintemineralske stil og exceptionelle kvalitet.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt