Fumey-Chatelain Chardonnay 2022

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Rank, frisk og ren koldklimavin med Chardonnay-fylde. Vinen er pakket med modne citrusfrugter, hvide blomster, gule æbler, passionsfrugt og fersken

Læs mere

Rank, frisk og ren koldklimavin med Chardonnay-fylde. Vinen er pakket med modne citrusfrugter, hvide blomster, gule æbler, passionsfrugt og fersken

Læs mere
  Chardonnay 2022
  259
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Fed fisk
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  100 % Chardonnay fra marker omkring Arbois, som er rige på sandsten og dyrket økologisk. Gæret på det naturlige gær og lagret i store gamle egetræsfade i 18 måneder. Ingen klaring eller filtrering og blot minimal brug af svovl og kun ved flaskning. Duften sender tankerne mod nogle af de bedste natur-producenter i Bourgogne og deres hvide vine. Duften er pakket med modne citrusfrugter, hvide blomster, gule æbler, passionsfrugt, fersken og så lige et lille 2 % funky touch af æblecider. I smagen fornemmes tydeligt, at det her er koldklimavin, syren står knivskarpt og skærper alle ens sanser i smagen. Den har Chardonnay-fylde, men er samtidig rank og utrolig frisk og ren. Fantastisk vin i selskab med f.eks. stegt eller grillet fed hvid fisk, gerne med en sauce smagt godt til med f.eks. æblecidereddike. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  C - IMG_8381_Edit.jpg
  Produceret af Fumey-Chatelain
  Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.
  Fra <a href="/sog/?q=Jura">jura</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra jura området i Frankrig
  Lille vinområde mellem Bourgogne og Schweiz, der de senere år har opnået nærmest kult-status, da vinene oftere og oftere bruges på de fineste restauranter verden over. Området i sig selv, gør dog nærmest en dyd ud af fortsat og ligne det som det er – et simpelt landbrugsområde. Her hersker biodiversitet og her er mere vild natur, skov og kornmarker end vinmarker, der ofte centreres omkring de små byer. Jordbunden her kan sammenlignes meget med Bourgogne, men klimaet er fugtigere og koldere, derfor høster man ofte markant senere end i Bourgogne. Området er nok mest kendt for deres oxyderede hvidvine som f.eks. Vin Jaune, men de elegante og kølige vine på især Chardonnay og Pinot Noir har opnået stor efterspørgsel de senere år.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt