Fumey-Chatelain Chardonnay Le Zouave 2021

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Eksemplarisk Jura Chardonnay, der fremviser Fumey Chatelans evne til at lave store, intense og mineraldrevne hvidvine.

Læs mere

Eksemplarisk Jura Chardonnay, der fremviser Fumey Chatelans evne til at lave store, intense og mineraldrevne hvidvine.

Læs mere
  Chardonnay Le Zouave 2021
  375
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Gris
  Mager fisk
  Ost
  Sushi
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Le Zouave vinen er baseret på 100 % Chardonnay fra domainets ældste vinstokke omkring Arbois. En fantastisk frisk og stringent Chardonnay, der virkelig viser det kølige terroir i Jura på fineste vis. Vinen er presset med hele drueklaser, og gæret på det naturlige gær.  Le Zouave er lagret i en blanding af 228 liters fade og et par store gamle foudres i 12 måneder, og efterfølgende seks måneder i ståltank inden flaskning. Ingen klaring eller filtrering og blot minimalt brug af SO2 og kun ved flaskning. I duften sendes ens tanker mod Chablis; det er en utrolig frisk og syredrevet aroma, der vælter op af glasset, pakket med nuancer af grape, lime, kalk, hvide blomster, grønne æbler og mynte.

  På tungen er vinen rank, elegant og syredrevet. Vinen er højaromatisk og intens med et væld af citrusfrugter. En fantastisk vin i selskab med stort set alt fra havet, både rå-marineret eller tilberedt stegt eller grillet. Vinen anbefales serveret ved 8-10 grader.  Vinen har også enorm gemmepotentiale med helt op til 15 år fra høståret.

   

   

   

  Læs hele beskrivelsen
  C - IMG_8381_Edit.jpg
  Produceret af Fumey-Chatelain
  Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt