Fumey-Chatelain Chardonnay Le Zouave 2021

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Eksemplarisk Jura Chardonnay, der fremviser Fumey Chatelans evne til at lave store, intense og mineraldrevne hvidvine.

Læs mere

Eksemplarisk Jura Chardonnay, der fremviser Fumey Chatelans evne til at lave store, intense og mineraldrevne hvidvine.

Læs mere
    Chardonnay Le Zouave 2021
    375
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Gris
    Mager fisk
    Ost
    Sushi
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Beskrivelse

    Le Zouave vinen er baseret på 100 % Chardonnay fra domainets ældste vinstokke omkring Arbois. En fantastisk frisk og stringent Chardonnay, der virkelig viser det kølige terroir i Jura på fineste vis. Vinen er presset med hele drueklaser, og gæret på det naturlige gær.  Le Zouave er lagret i en blanding af 228 liters fade og et par store gamle foudres i 12 måneder, og efterfølgende seks måneder i ståltank inden flaskning. Ingen klaring eller filtrering og blot minimalt brug af SO2 og kun ved flaskning. I duften sendes ens tanker mod Chablis; det er en utrolig frisk og syredrevet aroma, der vælter op af glasset, pakket med nuancer af grape, lime, kalk, hvide blomster, grønne æbler og mynte.

    På tungen er vinen rank, elegant og syredrevet. Vinen er højaromatisk og intens med et væld af citrusfrugter. En fantastisk vin i selskab med stort set alt fra havet, både rå-marineret eller tilberedt stegt eller grillet. Vinen anbefales serveret ved 8-10 grader.  Vinen har også enorm gemmepotentiale med helt op til 15 år fra høståret.

     

     

     

    Læs hele beskrivelsen
    C - IMG_8381_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt