Fumey-Chatelain Chardonnay Les Carpucins 2022

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Stor enkelmarks Chardonnay fra en af Juras mest lovende vinmagere. Elegant og kompleks med præcis kombination af syre og fylde.

Læs mere

Stor enkelmarks Chardonnay fra en af Juras mest lovende vinmagere. Elegant og kompleks med præcis kombination af syre og fylde.

Læs mere
  Chardonnay Les Carpucins 2022
  399
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Mager fisk
  Ost
  Sushi

  Beskrivelse

   

  I 1973 tilplantede familien en lille parcel i Arbois med den lokale klon af Chardonnay kaldet Melons Á Queue Rouge. Parcellens jordbund er ekstra rig på mergel og kalksten.  Vinen er presset med hele drueklaser, og gæret på det naturlige gær. Les Carpucins er lagret i et år gamle fade på 228 liter fra det legendariske bourgogne hus Domaine Dujac. Efter 12 måneder lagring flyttes vinen til ståltanke, hvor den hviler yderligere 12 måneder inden den flaskes. Ingen klaring eller filtrering og ingen brug af SO2 på noget tidspunkt.

  Utrolig multidimensioneret vin, der placerer sig blandt Jura’s helt store hvidvine.  Kompleks og aromatisk udstryet med nuancer af kamille, grøntsagsfond, syltede citroner, safran, knust kridt og basilikum. Smagen har en fantastisk kombination af fedme og syre, med et lille bittert indspark i eftersmagen, der bliver hængende i utrolig lang tid. Stor og kompleks vin, der kan nydes bare for sig selv, eller serveres i selskab med et væld af forskellige retter som stegt eller grillet fisk, lyst fjerkræ, gris eller et bredt udvalg af faste oste. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader og den kan gemmes op til 15 år fra høståret.

   

   

  Læs hele beskrivelsen
  C - IMG_8381_Edit.jpg
  Produceret af Fumey-Chatelain
  Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt