Fumey-Chatelain Chardonnay Les Carpucins 2022

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Stor enkelmarks Chardonnay fra en af Juras mest lovende vinmagere. Elegant og kompleks med præcis kombination af syre og fylde.

Læs mere

Stor enkelmarks Chardonnay fra en af Juras mest lovende vinmagere. Elegant og kompleks med præcis kombination af syre og fylde.

Læs mere
    Chardonnay Les Carpucins 2022
    399
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Mager fisk
    Ost
    Sushi

    Beskrivelse

     

    I 1973 tilplantede familien en lille parcel i Arbois med den lokale klon af Chardonnay kaldet Melons Á Queue Rouge. Parcellens jordbund er ekstra rig på mergel og kalksten.  Vinen er presset med hele drueklaser, og gæret på det naturlige gær. Les Carpucins er lagret i et år gamle fade på 228 liter fra det legendariske bourgogne hus Domaine Dujac. Efter 12 måneder lagring flyttes vinen til ståltanke, hvor den hviler yderligere 12 måneder inden den flaskes. Ingen klaring eller filtrering og ingen brug af SO2 på noget tidspunkt.

    Utrolig multidimensioneret vin, der placerer sig blandt Jura’s helt store hvidvine.  Kompleks og aromatisk udstryet med nuancer af kamille, grøntsagsfond, syltede citroner, safran, knust kridt og basilikum. Smagen har en fantastisk kombination af fedme og syre, med et lille bittert indspark i eftersmagen, der bliver hængende i utrolig lang tid. Stor og kompleks vin, der kan nydes bare for sig selv, eller serveres i selskab med et væld af forskellige retter som stegt eller grillet fisk, lyst fjerkræ, gris eller et bredt udvalg af faste oste. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader og den kan gemmes op til 15 år fra høståret.

     

     

    Læs hele beskrivelsen
    C - IMG_8381_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt