Fumey-Chatelain Savagnin - Millesimes 2018

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Rig, cremet, salt og frisk. Intens duft med klassiske nuancer fra oxidativ Savagnin, der byder på tørrede svampe, gule blomster, saltede mandler og syltet citronskal. En mageløs vin!

Læs mere

Rig, cremet, salt og frisk. Intens duft med klassiske nuancer fra oxidativ Savagnin, der byder på tørrede svampe, gule blomster, saltede mandler og syltet citronskal. En mageløs vin!

Læs mere
  Savagnin - Millesimes 2018
  425
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Fed fisk
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Smagsnoter
  Hasselnød

  Hasselnød

  Valnød

  Valnød

  Citronskal

  Citronskal

  Hvid peber

  Hvid peber

  Svampe

  Svampe

  Røg

  Røg

  Druer
  Savagnin

  Beskrivelse

  100 % Savagnin fra forskellige parceller rundt om Arbois med 20-80 år gamle vinstokke, alt dyrket økologisk og flere ting fra den biodynamiske verden er også indført. Som altid gæret ved det naturlig gær og her i ståltanke. Efterfølgende er vinen lagret fire år i små egetræsfade ’sous voile’. Ingen klaring eller filtrering og ingen brug af svovl før en smule ved flaskning. Dette er Vin Jaune ’light’ fra Fumey-Chatelain, men med en dybde og koncentration der slår meget Vin Jaune fra mindre seriøse producenter. Duften er super intens med klassiske nuancer fra oxidativ Savagnin, pakket med bl.a. tørrede svampe, gule blomster, saltede mandler, safran og syltet citronskal. I smagen er vinen rig og nærmest cremet, men med en salthed og friskhed, der minder om de bedste Manzanilla sherryer. Simpelthen en magisk vin, der balancerer oxidation og friskhed på eksemplarisk vis. Fantastisk vin til stort set alt fra ostebordet, men selvfølgelig især den lokale Comté-ost fra Jura. Komplekst match til også kylling (gerne bresse) serveret med morkler og evt. en sauce baseret på samme vin! Bør serveres ved 8-10 grader og vinen holder sig frisk i flasken op til en måned efter åbning.

  Læs hele beskrivelsen
  C - IMG_8381_Edit.jpg
  Produceret af Fumey-Chatelain
  Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.
  Fra <a href="/sog/?q=Jura">jura</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra jura området i Frankrig
  Lille vinområde mellem Bourgogne og Schweiz, der de senere år har opnået nærmest kult-status, da vinene oftere og oftere bruges på de fineste restauranter verden over. Området i sig selv, gør dog nærmest en dyd ud af fortsat og ligne det som det er – et simpelt landbrugsområde. Her hersker biodiversitet og her er mere vild natur, skov og kornmarker end vinmarker, der ofte centreres omkring de små byer. Jordbunden her kan sammenlignes meget med Bourgogne, men klimaet er fugtigere og koldere, derfor høster man ofte markant senere end i Bourgogne. Området er nok mest kendt for deres oxyderede hvidvine som f.eks. Vin Jaune, men de elegante og kølige vine på især Chardonnay og Pinot Noir har opnået stor efterspørgsel de senere år.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt