House of Smith Substance - Chardonnay 2020

USA
USA
Washington State
Columbia Valley
 • James Suckling
  2020
  2020
  93 Point
 • VinAvisen
  2020
  2020
 • Din Vin Guide
  2020
  2020
  90 Point

Klar, cremet og ufattelig indbydende Chardonnay fra den amerikanske rock’n’roll vinmager, Charles Smith. En elegant Chardonnay, det er svært at få nok af.

Læs mere
 • James Suckling
  2020
  2020
  93 Point
 • VinAvisen
  2020
  2020
 • Din Vin Guide
  2020
  2020
  90 Point

Klar, cremet og ufattelig indbydende Chardonnay fra den amerikanske rock’n’roll vinmager, Charles Smith. En elegant Chardonnay, det er svært at få nok af.

Læs mere
  Spar 35%
  Substance - Chardonnay 2020

  Før 229 kr.

  149
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Ost
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Klar, krystallinsk og indbydende Chardonnay fra den amerikanske rock’n’roll vinmager, Charles Smith. Substance ’Ch’ Chardonnay er indbegrebet af Washington State Chardonnay med orange blomster, melonduft og noter af kandiseret ingefær og citronskal. En elementær, elegant Chardonnay, det er svært at få nok af.

  100% Washington State

  Substance ’Ch’ Chardonnay udtrykker det lokale terroir her i Columbia Valley, hvor der er perfekte betingelser for at skabe hvidvine med finesse og frugt. 70% af druerne kommer fra Frenchmen Hills Vineyard, der befinder sig i ca. 500 meters højde. Marken blev beplantet tilbage i 1998 og drager fordel af sit køligere klima med en langsommere vækstsæson, der sikrer god syre og balance til druerne. Den ældgamle kalksten og basaltjord er stadig intakt efter den store Mossoula-oversvømmelse for 12.000 år siden. De resterende druer kommer fra de mere sydvendte marker Roza Hills Vineyard og Moxee Vinayard, hvor jordbunden består af både kalksten og silt. Kun den naturlige gær bruges og efter høst lagrer vinen i 10 måneder på fad på bærmen.

  Frisk og cremet Chardonnay

  Charles Smith har med Substance ‘Ch’ Chardonny indfanget druens særlige evne til at kombinere friskhed med en lækker cremet tekstur. I duften finder du fine noter af orange blomster, kamillete, melon, citronskal og bagte pærer. På paletten har vinen god fylde, cremet tekstur og en fantastisk smagsrigdom med lag på lag af kandiserede ingefær, Fuji-æbler og en subtil underliggende mineralitet. Et skoleeksempel på Washington State Chardonnay – når det er bedst.

  Perfekt til fed fisk og skaldyr

  Nyd vinen til alt, hvor du drømmer om frisk og cremet Chardonnay: skaldyr, fisk og sushi er oplagte ledsagere, men du kan også sagtens servere vinen til retter med lyst fjerkræ eller krydrede retter med frisk chili.

  Læs hele beskrivelsen
  H_Charles with Barrels_Edit.jpg
  Produceret af House of Smith
  Charles Smith er en af vinverdens uventede og fremsynede rockstjerner, og kender du ikke navnet Charles Smith, så kender du utvivlsomt nogle af hans internationale succeser: rock’n’roll vinbrands som Kung Fu Girl-Riesling og Boom Boom Syrah, hvis vi bliver i vinens verden eller de danske bands Psycked up Janice og siden The Raveonettes, som han var manager for, da han i 1990’erne slog sine folder på den københavnske musikscene. I dag står den rebelske vinmager bag ikoniske brands som K Vintners og Substance i regi af sit vinhus, som i dag bærer navnet House of Smith.
  Fra <a href="/sog/?q=Washington State">washington state</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
  Fra washington state området i USA
  Washington State er USA’s næststørste vinproducerende stat. Markerne ligger øst for Seattle på den anden side af Cascade Mountains. Her er betingelserne optimale med masser af sol og kølige nætter. Dette nordvestligste hjørne af USA er i dag blandt verdens fornemmeste vinadresser, og kendt for sine raffinerede vine, der viser at amerikansk vin har en stor fremtid. Washington State’s vinstokke blev sat af franske missionærer og pelshandlere sidst i 1800-tallet, men det er først indenfor de sidste 20 år, at området for alvor har slået sig fast. Washington State er i dag især kendt for fremragende vine på de franske druer Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay og Riesling.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt