House of Smith Substance - Chardonnay 2020

USA
USA
Washington State
Columbia Valley
  • James Suckling
    2020
    2020
    93 Point
  • VinAvisen
    2020
    2020
  • Din Vin Guide
    2020
    2020
    90 Point

Klar, cremet og ufattelig indbydende Chardonnay fra den amerikanske rock’n’roll vinmager, Charles Smith. En elegant Chardonnay, det er svært at få nok af.

Læs mere
  • James Suckling
    2020
    2020
    93 Point
  • VinAvisen
    2020
    2020
  • Din Vin Guide
    2020
    2020
    90 Point

Klar, cremet og ufattelig indbydende Chardonnay fra den amerikanske rock’n’roll vinmager, Charles Smith. En elegant Chardonnay, det er svært at få nok af.

Læs mere
    Spar 35%
    Substance - Chardonnay 2020

    Før 229 kr.

    149
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Ost
    Stærk krydret mad
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Klar, krystallinsk og indbydende Chardonnay fra den amerikanske rock’n’roll vinmager, Charles Smith. Substance ’Ch’ Chardonnay er indbegrebet af Washington State Chardonnay med orange blomster, melonduft og noter af kandiseret ingefær og citronskal. En elementær, elegant Chardonnay, det er svært at få nok af.

    100% Washington State

    Substance ’Ch’ Chardonnay udtrykker det lokale terroir her i Columbia Valley, hvor der er perfekte betingelser for at skabe hvidvine med finesse og frugt. 70% af druerne kommer fra Frenchmen Hills Vineyard, der befinder sig i ca. 500 meters højde. Marken blev beplantet tilbage i 1998 og drager fordel af sit køligere klima med en langsommere vækstsæson, der sikrer god syre og balance til druerne. Den ældgamle kalksten og basaltjord er stadig intakt efter den store Mossoula-oversvømmelse for 12.000 år siden. De resterende druer kommer fra de mere sydvendte marker Roza Hills Vineyard og Moxee Vinayard, hvor jordbunden består af både kalksten og silt. Kun den naturlige gær bruges og efter høst lagrer vinen i 10 måneder på fad på bærmen.

    Frisk og cremet Chardonnay

    Charles Smith har med Substance ‘Ch’ Chardonny indfanget druens særlige evne til at kombinere friskhed med en lækker cremet tekstur. I duften finder du fine noter af orange blomster, kamillete, melon, citronskal og bagte pærer. På paletten har vinen god fylde, cremet tekstur og en fantastisk smagsrigdom med lag på lag af kandiserede ingefær, Fuji-æbler og en subtil underliggende mineralitet. Et skoleeksempel på Washington State Chardonnay – når det er bedst.

    Perfekt til fed fisk og skaldyr

    Nyd vinen til alt, hvor du drømmer om frisk og cremet Chardonnay: skaldyr, fisk og sushi er oplagte ledsagere, men du kan også sagtens servere vinen til retter med lyst fjerkræ eller krydrede retter med frisk chili.

    Læs hele beskrivelsen
    H_Charles with Barrels_Edit.jpg
    Produceret af House of Smith
    Charles Smith er en af vinverdens uventede og fremsynede rockstjerner, og kender du ikke navnet Charles Smith, så kender du utvivlsomt nogle af hans internationale succeser: rock’n’roll vinbrands som Kung Fu Girl-Riesling og Boom Boom Syrah, hvis vi bliver i vinens verden eller de danske bands Psycked up Janice og siden The Raveonettes, som han var manager for, da han i 1990’erne slog sine folder på den københavnske musikscene. I dag står den rebelske vinmager bag ikoniske brands som K Vintners og Substance i regi af sit vinhus, som i dag bærer navnet House of Smith.
    Fra <a href="/sog/?q=Washington State">washington state</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
    Fra washington state området i USA
    Washington State er USA’s næststørste vinproducerende stat. Markerne ligger øst for Seattle på den anden side af Cascade Mountains. Her er betingelserne optimale med masser af sol og kølige nætter. Dette nordvestligste hjørne af USA er i dag blandt verdens fornemmeste vinadresser, og kendt for sine raffinerede vine, der viser at amerikansk vin har en stor fremtid. Washington State’s vinstokke blev sat af franske missionærer og pelshandlere sidst i 1800-tallet, men det er først indenfor de sidste 20 år, at området for alvor har slået sig fast. Washington State er i dag især kendt for fremragende vine på de franske druer Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay og Riesling.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt