La Playa Sauvignon Blanc - Estate Bottled 2023

Chile
Chile
Curicó Valley

Lækker, saftig og enormt frisk Sauvignon Blanc. Ren og blank vin med smag af hyldeblomst, citron og ananas.

Læs mere

Lækker, saftig og enormt frisk Sauvignon Blanc. Ren og blank vin med smag af hyldeblomst, citron og ananas.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
  • Sustainable
Sauvignon Blanc - Estate Bottled 2023
105
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asparges
Lyst fjerkræ
Mad med citrus
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter
Smagsnoter
Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fersken

Fersken

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Druer
Sauvignon Blanc

Beskrivelse

La Playa Sauvignon blanc er femstillet udelukkende af Sauvignon Blanc. Høsten foregår ved håndkraft i marts måned. Der er skindkontakt i 4 - 6 timer efter druerne er presningen for at få aroma og farve fra skindet med i den færdige vin. Selve gæringen tager 30 dage og foregår udelukkende i rustfrie ståltanke. Vinen får lov til at ligge 3 måneder for at falde til på tank, inden aftapningen foretages. La Playa Sauvignon Blanc har en flot lysegul farve med et grønt skin. Bouqueten er intens blomsteragtig med toner af lime og ananas. Smagen er tør, velafbalanceret frugtsyre der fremhæver smagen af eksotiske frugter og hyldeblomst. 1% for the planet – finansiel støtte til miljøorganisationer Som den første vinproducent i Latinamerika, har La Playa indgået et samarbejde med organisationen 1% for the planet. En global organisation, der hjælper med at finansiere miljøorganisationer over hele kloden. Hele 1% af omsætningen af La Playa-vinene går hermed til lokale chilenske NGO’er, som arbejder med plastikforurening, biodiversitet og beskyttelse af dyreliv langs den chilenske kyst. Derudover hjælper La Playas medarbejdere flere gange årligt med at rense de lokale strande. La Playa ligger kystnært, så det er oplagt, at vinhuset støtter arbejdet mod forurening af kyster og have. Det kalder de for ”Wines with purpose”. Som et led i samarbejdet er alle flaskerne bæredygtige og bærer det officielle 1% for the planet-logo. Derudover er flaskerne også forsynet med logoer for certificeret bæredygtighed og certificeret vegansk. Etiketten er en illustration af vand, strand og måger, og bagpå forklares ”Wine with purpose”.
Læs hele beskrivelsen
H - La-Playa-wide- 4_Edit.jpg
Produceret af La Playa
Eventyret om La Playa begyndte i 1987, hvor de politiske vinde blev mere positive efter demokratiets indførelse i Chile. På det tidspunkt var der ingen, der regnede chilensk vin for noget – kvaliteten af vinen var ikke noget særligt, specielt hvidvinene led under at udstyret var forældet og resultatet var en række lettere oxiderede vine. Men druerne og klimaet var der og dét så danskeren Søren Axelsen i midten af 1980’erne da han besøgte Chile. Han etablerede sit vinhus La Playa og de første flasker blev eksporteret i 1989. I 2002, indgik han et joint-venture med de to chilenske familier: Sutil og Errazuriz, der begge havde vinmarker i Colchagua. Det førte til, at de i 2004 indviede en helt ny vinkælder med topmoderne udstyr og en temperaturstyret fadkælder med amerikanske og franske fade. La Playa er desuden fremgangseksempel på bæredygtig virksomhed og kendt for meget seriøs CSR-politik i marken såvel som i vineriet. ”La Playa er grøn” og certificeret ”Green Practice under det officielle ISO 14000-certifikat.
Fra <a href="/sog/?q=Curicó Valley">curicó valley</a> området i <a href="/sog/?q=chile">Chile</a>
Fra curicó valley området i Chile
Curicó Valley ligger 200 kilometer syd for Santiago og er den 3 største vinregion i Chile. Curricó Valley ligger kun 25 kilometer fra foden af Andes bjergene. I Curricó Valley er 19.000 ha beplantet med vin. De vigtigste druesorter er Cabernet Sauvignon med 35% og 20% Sauvignon Blanc. Den totale fordeling for området er 68% Rødvin og 32% hvidvin.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt