Les Equilibristes Borboyon 2021

Frankrig
Frankrig
Savoie

Træfsikker hvidvin med fin, rank syre. Den besidder en tæmmet og let eksotisk frugt, og masser af læskende mineralitet.

Læs mere

Træfsikker hvidvin med fin, rank syre. Den besidder en tæmmet og let eksotisk frugt, og masser af læskende mineralitet.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Borboyon 2021
239
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Østers
Skaldyr
Sushi
Smagsnoter
Grønt æble

Grønt æble

Kvæde

Kvæde

Pære

Pære

Urter

Urter

Citron

Citron

Mandel

Mandel

Viol

Viol

Druer
Jacquère
Altesse

Beskrivelse

Les Equilibristes er med Borboyon rykket østpå til alpelandets kalkstensholdige jorder. Nærmere bestemt i Savoie hvor den lokale druesort Jacquère, fra 60 år gamle vinstokke, danner grundlaget for endnu en træfsikker vin fra producentkollektivet.

Halvdelen af Jacquère-druerne presses umiddelbart efter ankomsten til vingården. Den enden halvdel macererer i 12 dage inden presning. Gæringen sker ved brug af naturgær, og vinene lagrer i seks måneder på bærmen, inden sammenstikningen finder sted, med 5% af den ligeledes lokale og aromatiske drue Altesse.

Borboyon er en raffineret hvidvin med en fin og rank syre. Den besidder en tæmmet og let eksotisk frugt, og masser af læskende mineralitet. En veloplagt ledsager til alt hvad der kan hentes op af havet samt lyst fjerkræ. Vinen er biodynamisk certificeret.

Læs hele beskrivelsen
H - Pierre Picpoul 2019_Edit.jpg
Produceret af Les Equilibristes
Fremtiden tilhører fællesskabet. Det er i hvert fald én af tankerne bag kollektivet, Les Equilibristes. Her er den enkelte vin i fokus og hvem kan løfte vinen bedst og sikre at den skabes tro mod terroir og bæredygtige principper, hvis ikke i fællesskab? Les Equilibristes betyder balancekunstner og det er denne form for svævende balance som Florent og François går efter i samarbejdsformerne som i den endelige vin. Sammen arbejder de med innovative og uafhængige vinproducenter rundt omkring i Frankrig for at skabe nye blends eller at bringe oversete druesorter frem i lyset. Det er et ligeværdigt samarbejde lige fra stedet der vælges til vinen der ender i flasken. Hver vin er sin helt egen og reflekterer hver sit særlige udtryk. Inderst som yderst.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt