M. Chapoutier Marius Blanc by Michel Chapoutier 2022

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Duften er indbydende med citrusaromaer og modne gule frugter. Smagen er rig på frugt, båret oppe at af en frisk syre og en god, vedholdende mineralitet.

Læs mere

Duften er indbydende med citrusaromaer og modne gule frugter. Smagen er rig på frugt, båret oppe at af en frisk syre og en god, vedholdende mineralitet.

Læs mere
  Marius Blanc by Michel Chapoutier 2022
  105
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Sushi
  Tapas
  Vegetariske retter
  Velkomst
  Smagsnoter
  Jasmin

  Jasmin

  Abrikos

  Abrikos

  Fersken

  Fersken

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Lime

  Lime

  Grønt æble

  Grønt æble

  Mandel

  Mandel

  Lilje

  Lilje

  Druer
  Terret
  Vermentino

  Beskrivelse

  ”En god vin, er en vin du har lyst til at smage igen”. Dette evigt gyldige udsagn kommer fra Rhône-specialisten Michel Chapoutiers oldefar, Marius, og det er dette glade budskab Michel nu vil bære videre med Marius-serien fra det sydlige Frankrig. Alle imødekommende, glade og ukomplicerede vine, der ikke kræver særlige lejligheder at nyde, men som alligevel hæver sig ikke så lidt over dagligdagsniveauet. Marius Blanc er fremstillet på to hvidvinssorter høstet i Languedoc-regionen; Terret Blanc og Vermentino, der i Frankrig også er kendt under synonymet Rolle. Den første bidrager med vitalitet og livlighed, den næste med sine forfinede florale aromaer. Druerne presses separat uden forudgående macerering, og gæringen sker ved lave temperaturer. Efter den alkoholiske gæring køles vinen yderligere ned, og lagrer på bærmen i ståltank for at forstærke dens mineralske karakter, uden anvendelse af svovl. Marius Blanc har en fin, klar farve med sarte grønne antydninger. Duften er indbydende med citrusaromaer, grapefrugt og modne gule frugter. Smagen er rig på frugt, båret oppe at af en frisk syre og en god, vedholdende mineralitet.
  Læs hele beskrivelsen
  H - M_Chapoutier wide 04.jpg
  Produceret af M. Chapoutier
  M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
  Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra pays d'oc området i Frankrig
  Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt