Masseria Surani Fiano Sorani 2021

Italien
Italien
Puglia

Skøn aromatisk hvidvin fra Italiens hæl, Puglien, med medium fylde og æbler, hasselnød og lime i smagen.

Læs mere

Skøn aromatisk hvidvin fra Italiens hæl, Puglien, med medium fylde og æbler, hasselnød og lime i smagen.

Læs mere
  Fiano Sorani 2021
  165
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Skaldyr
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Pære

  Pære

  Honningmelon

  Honningmelon

  Hasselnød

  Hasselnød

  Urter

  Urter

  Hvid peber

  Hvid peber

  Druer
  Fiano

  Beskrivelse

  Arthemis er en skøn hvidvin fra Italiens hæl, Puglien, lavet på den spændende drue Fiano. Arthemis består af 90 % Fiano, druen der er bedst kendt fra Campanien, og 10 % Chardonnay. Druerne høstes tidligt om morgenen og bringes til kælderen i små kasser for at sikre at druerne ikke går itu og en uønsket gæring begynder. Selve gæringen tager 10 dage i rustfrie ståltanke ved lave temperaturer for at få mest muligt ekstrakt og frugt i vinen. Vinen hviler i ca. 4 måneder i store tanke for at modne og falde til ro inden den aftappes. I bouqueten findes nuancer af mandarin, lime og melon. Smagen er tør men aromatisk og med en medium fylde og med æbler, hasselnød og lime i smagen, der sammen med en let syre i eftersmagen gør Arthemis perfekt til salat, skaldyr, fisk og grøntsagssupper.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Masseria SURANI - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Masseria Surani
  Masseria Surani blev etableret tilbage i starten af 1900-tallet i Manduria der en del af Salento-halvøen. I dag er 55 hektar beplantet med vinstokke – en del af disse er over 40 år gamle. I 2012 blev Masseria Surani overtaget af Tommasi-familien, der som det første satte en større renovering af kældrene i gang – så der i dag er 700 kvadratmeter topmoderne vinkælder og lagerfaciliteter. Ud over de lokale druer Primitivo, Negroamaro og Fiano er der også plantet Cabernet Sauvignon og Chardonnay i mindre omfang. Manduria-området var tilbage i 700-tallet under græsk herredømme, hvorfor Tommasi har valgt at opkalde vinene efter græske guder.
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt