Minimalist Wines Experimental, Chenin Blanc 2021

Sydafrika
Sydafrika
W.O. Western Cape
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  93 Point

Fremragende Chenin Blanc fra en af Sydafrikas helt store stjerner – Sam Lambson.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  93 Point

Fremragende Chenin Blanc fra en af Sydafrikas helt store stjerner – Sam Lambson.

Læs mere
  Experimental, Chenin Blanc 2021
  239
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Nordisk køkken
  Ost
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Pære

  Pære

  Honning

  Honning

  Kamille

  Kamille

  Kvæde

  Kvæde

  Druer
  Chenin Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Sam Lambson har stået i lære hos en af Sydafrikas helt store mestre i Chenin Blanc – Chris Alheit. Så da han fik muligheden for selv at arbejde med en af de druer, der har vist det største potentiale på disse kanter, så slog han selvfølgelig til.

  Hovedelementet i denne Experimental Chenin Blanc er mellem 25 og 40 år gamle vinstokke fra granitholdige parceller ved Paardeberg, blandet med en smule fadgæret most fra Helderberg. Efterfølgende er vinen lagret delvist i ståltanke og gamle franske egetræsfade. Alt er selvfølgelig som altid fra denne adresse gæret på den naturlige gær, druerne er dyrket enten økologisk eller biodynamisk afhængig af mark og årgang og eneste tilsætning i kælderen er en lille smule svovl ved aftapning. Vinen har en fantastisk kølig aroma pakket med gule æbler, knust kalk, pærer, blomster og citrusfrugt. På tungen er vinen text-book Chenin Blanc fra køligt klima med en fantastisk kombination af fylde og rankhed. De skal stå tidligt op i Loire-dalen for at følge med her! Prøv f.eks. vinen i selskab med grillede skaldyr, fisk med intense saucer med masser af urter eller til et bredt udvalg af oste.

  Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og bør serveres ved 8-10 grader, gerne i store Bourgogneglas.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Minimalist-Wines-high-2_Edit.jpg
  Produceret af Minimalist Wines
  Tilgangen i kælderen er, som navnet antyder, med absolut minimal indblanding i vinene. Her hersker udelukkende den naturlige gær, druerne trampes med fødderne, brugen af hele drueklaser er ofte 100%, udelukkende gamle brugte fade, og vinene hverken klares eller filtreres. Druerne kommer fra økologiske eller biodynamiske marker i hovedsageligt det kølige og vindblæste Cape Agulhas. Dette er kold-klima vine fra absolut øverste hylde - vinene er raffinerede, lave på alkohol, slanke, intense og har en fantastisk elegance.
  Fra <a href="/sog/?q=W.O. Western Cape">w.o. western cape</a> området i <a href="/sog/?q=sydafrika">Sydafrika</a>
  Western Cape provinsen dækker hele sydspidsen af Sydafrika fra Swartland i nordvest til Klein Karoo i øst og har Cape Town som sin hovedstad. Western Cape er vinmæssigt en breddefinition for sydafrikansk vin, men sikkert er det, at naturen er henrivende smuk og vinmarkerne er begunstigede af positionen, her på den sydligste spids af Afrika, hvor Atlanterhavet møder Det Indiske Ocean – et meget koldt hav mod et sidstnævntes varmere strømme, hvilket giver pragtfulde klimatiske betingelser for druerne i markerne.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt