Pasji Rep Zelèn 2022

Slovenien
Slovenien
Vipava Valley
Orehovica

Zelén en en biodynamisk hvidvin med en opfriskende sprødhed og indtagende noter af kiwi, fersken og et anstrøg af mandler.

Læs mere

Zelén en en biodynamisk hvidvin med en opfriskende sprødhed og indtagende noter af kiwi, fersken og et anstrøg af mandler.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Spar 18%
Zelèn 2022

Før 219 kr.

179
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken
Skaldyr
Stærk krydret mad
Druer
Zelèn

Beskrivelse

Så vidt vides har Zelen-druen sit udspring i Vipava-dalen, og er således unik for området. Men på et tidspunkt blot var den tæt på at være endnu en forladt og uddød druesort. Kun i alt to hektar vinmarker var beplantet da det så sortest ud. Heldigvis har lokale entreprenante og visionære vinbønder i dag fået hævet det beplantede areal til 60 ha. Zelen betyder grøn på slovensk, og refererer med stor sandsynlighed til den smaragdgrønne farve den ufiltrerede most havde, inden moderne teknikker og filtreringsprocesser drejede farven i en mere gylden retning. Uagtet fremstillingsmetoderne er vine fremstillet på Zelen-druen typisk tørre og herligt sprøde.

Druerne til Pasji Reps Zelen kommer fra fire forskellige parceller, der spænder fra 250 til 400 m.o.h. Druerne håndplukkes ved fuld modenhed i begyndelsen af oktober, og afstilkes ved ankomsten til vingården. Her macererer druerne i 2-3 dage, afhængig af vinmarken. Efter en skånsom presning gærer druerne med egen gærkulturer i en blanding af rustfri ståltanke, betonæg og store egefade, og lagrer efterfølgende på bærmen. Efter otte måneder sammenstikkes vinen og aftappes på flaske.

Den færdige vin har intense aromaer og smagsnuancer af citrusfrugter, kiwi og fersken, med subtile noter af mandler og en forfriskende mineralitet. Vinen er økologisk og biodynamisk certificeret.

 

Læs hele beskrivelsen
Pasji rep7.jpg
Produceret af Pasji Rep
Pasji Rep er blandt Sloveniens mest fremtrædende vinhuse ,der tilslutter sig den filosofi, at vin bør skabes med så lidt menneskelig intervention som muligt. Vinhuset skaber yderst unikke vine på lokale druesorter, men også forrygende Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt