Pighin Sauvignon Blanc - Grave 2022

Italien
Italien
Friuli

Elegant og livlig vin, frisk som grønne stikkelsbær, grapefrugt og melon. Fremragende vin i suveræn Sauvignon Blanc-stil med den umiskendelige duft af hyldeblomster.

Læs mere

Elegant og livlig vin, frisk som grønne stikkelsbær, grapefrugt og melon. Fremragende vin i suveræn Sauvignon Blanc-stil med den umiskendelige duft af hyldeblomster.

Læs mere
  Sauvignon Blanc - Grave 2022
  155
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Skaldyr
  Tapas
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Beskrivelse

  Lidt lige som ”Graves” i Bordeaux har “grave Friuli” sit navn fra den grusholdige jordbund. Grus i jordbunden tvinger vinplantens rødder til at søge længere ned i undergrunden for at hente næring, og netop dette – dybe rødder og en vinplante der må knokle for føden, giver komplekse vine. Kompleks i den forstand, at mens vinplanten kæmper, udvikler selve frugten sig alt i mens stokken henter en masse mineralitet op gennem mange forskellige jordlag. Det er Sauvignon Blanc-druen der her har lavet vin i suveræn Sauvignon Blanc-stil. Intens og insisterende duft af tomatplante, grønne og røde peberkorn og de for Sauvignon Blanc umiskendelige hyldeblomster. Elegant og livlig vin, frisk som grønne stikkelsbær, grapefrugt og melon. Fremragende, ikke mindst til forårets første grønne og hvide asparges!
  Læs hele beskrivelsen
  H - Pighin - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Pighin
  Pighin producerer vine fra to forskellige områder i Friuli: Vingården “Risano” i Grave del Friuli D.O.C. og vingården ”Spessa di Caprivo” i Collio D.O.C. Veltillavede vine i den friske og innovative stil kendetegner vinene fra begge steder og er fremragende eksempler på typisk up-scale Friuli-vin. Collio D.O.C. betragtes dog som de bedste marker, og kan kaldes Friulis Grand Cru marker.
  Fra <a href="/sog/?q=Friuli">friuli</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra friuli området i Italien
  Friuli ligger i det nordøstlige hjørne af Italien og støder op til både Østrig og Slovenien. Området er anerkendt for sit høje kvalitetsniveau af vine, hvor ca. 70 % af vinene opnår DOC-status. Området er især kendt for sine fremragende hvidvine, der sammen med dem fra Alto Adige regnes blandt Italiens bedste, ofte lavet på Chardonnay, Pinot Grigio og den lokale drue Friulano, de røde ofte på Merlot og den lokale blå drue Refosco

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt