Raúl Pérez Ultreia La Claudina 2021

Spanien
Spanien
Castilla y León
Bierzo

En af Spaniens mest sjældne og eftertragtede hvidvine. Denne flotte hvidvin svæver stilmæssigt et sted mellem de bedste vine fra Jura og Loire.

Læs mere

En af Spaniens mest sjældne og eftertragtede hvidvine. Denne flotte hvidvin svæver stilmæssigt et sted mellem de bedste vine fra Jura og Loire.

Læs mere
  Ultreia La Claudina 2021
  595
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Pære

  Pære

  Fersken

  Fersken

  Honning

  Honning

  Urter

  Urter

  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Blomster

  Blomster

  Lime

  Lime

  Abrikos

  Abrikos

  Valnød

  Valnød

  Læder

  Læder

  Druer
  Godello
  Doña Blanca
  Palomino Fino

  Beskrivelse

  La Claudina kommer fra en gammel parcel, der er særdeles rig på sand. På denne mark vokser der 50 år gamle vinstokke af hovedsageligt sorten Godello. Dog findes her også sorterne Doña Blanca og Palomino. Vinen laves som et ’field blend’, hvor man blander alle druesorterne.
  I kælderen hersker det naturlige gær, og vinen bliver lagret i0 små barrique, hvoraf et enkelt af disse fade er nye. Efter godt 12 måneders lagring blandes vinen og aftappes uden klaring eller filtrering. Der skabes blot 2000 flasker hvert år af La Claudina.

  La Claudina er utvivlsomt et af de mest unikke og komplekse udtryk af Godello-druen. Fra start af vælter det op af glasset med nuancer af bl.a. grønne æbler, pære, mynte, te, bergamotte og vilde blomster.  Selvom Raùl Pérez aldrig bruger malolaktisk gæring på hans hvidvine, så har vinen en  fantastisk naturlig cremet struktur, der harmonerer perfekk med en fantastisk syre. Eftersmagen byder på et væld af gule frugter og citrusfrugter. Stilmæssigt sender vinen ens tanker mod de fineste hvide fra Loire lavet på Chenin Blanc og kølig Chardonnay fra Jura eller Chablis.

  Vinen kan med fordel hældes på en karaffel 30 minutter før servering ved 9-10 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H-RP Villegas2_Edit_Edit.jpg
  Produceret af Raúl Pérez
  Bredt anset som en af verdens mest visionære og bedste vinmagere. I 2005 forlod han familiens vingård i Bierzo for at skabe Bodegas y Viñedos Raúl Pérez. Siden har han ikke set sig tilbage, og han har for alvor været med til at sætte området Bierzo på landkortet hvor han i dag står som det klare referencepunkt for området.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt