Terroir Al Limit Pedra de Guix 2018

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat

Pedra de Guix var den første hvide vin, Dominic Huber lavede på Terroir al Limit. En hyldest til det unikke terroir i Priorat, druerne og stilen af vin, man har lavet igennem generationer.

Læs mere

Pedra de Guix var den første hvide vin, Dominic Huber lavede på Terroir al Limit. En hyldest til det unikke terroir i Priorat, druerne og stilen af vin, man har lavet igennem generationer.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Pedra de Guix 2018
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 695 kr.

    495
    kr. /stk
    Spar i alt 1.200 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Ost
    Smagsnoter
    Citron

    Citron

    Valnød

    Valnød

    Kaffe

    Kaffe

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Pære

    Pære

    Citronskal

    Citronskal

    Hvid peber

    Hvid peber

    Urter

    Urter

    Grønt æble

    Grønt æble

    Hvide blomster

    Hvide blomster

    Fersken

    Fersken

    Druer
    Pedro Ximenez
    Grenache Blanc
    Macabeo

    Beskrivelse

    Pedra de Guix var den første hvide vin, Dominic Huber lavede på Terroir al Limit. Fra starten ville han have, at vinen var en hyldest til det unikke terroir i Priorat, druerne og stilen af vin, man har lavet igennem generationer. Modsat den friske hvide Terra de Cuques, så bærer Pedra de Guix et tydeligt udtryk af kontrolleret oxidation. Et blend af områdets tre vigtigste hvide druer – Pedro Ximenez, Grenache Blanc og Macabeo, fra de bedste og ældste marker (dyrket biodynamisk) omkring byerne Lloar, Torroja og Poboleda. De tre sorter vinificeres hver for sig, presses ‘whole cluster’ og gærer naturligt i gamle små cementtanke. Vinene lagres i minimum 24 måneder i en blanding af cementanke og gamle, store fade. Pedrox Ximenez med en mindre kontrolleret oxidation. Herefter blandes vinen og lagrer yderligere minimum 12 måneder i flasken inden frigivelse. Første indtryk i aromaen er Meursault møder Jerez. Her er volumen, dybde og fylde kombineret med mineralitet og et nærmest saltet oxideret præg ala Jerez. Jo mere luft vinen får i glasset, jo friskere bliver den, og man mødes af nuancer af bl.a. te, urter, østers, vådt hø, gule æbler, citronskal og saltede mandler. I smagen er vinen mere vertikal end horisontal i udtrykket, en fantastisk kombination af friskhed og lagret vin. Kompleks som få andre vine. En fantastisk madvin, der f.eks. vil være et flot match til grillet fisk, kylling eller gris, gerne serveret med masser af urter, grønt og intense saucer. Også en vin, der vil matche stort set alle faste oste til UG. Desværre yderst sjældne dråber, hvor der blot allokeres 60-72 flasker til Danmark årligt. Nydes vinen i sin ungdom, så anbefaler vi, at man giver den lidt luft i en karaffel inden servering ved 8-10 grader. Vil blot udvikle endnu større kompleksitet, hvis vinen gemmes yderligere 10-15 år fra høståret. “This is an oxidative white that in this vintage matured in less old oak than in the past, when the wine was more oxidative. This is livelier and fresher, even if it does have the nutty undertones but coupled with elegance and freshness, which is the direction they want for this wine. There is a creamy touch here, but the palate is still quite austere, with the chalky tannins and mouthfeel and the dry, almost salty finish. This is more ethereal than previous years, long and complex. A very unusual white, indeed a bit à la Jerez. 95/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
    Læs hele beskrivelsen
    H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
    Produceret af Terroir al Limit
    Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
    Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra catalonien området i Spanien
    Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt