Terroir Al Limit Pedra de Guix 2019

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  94 Point

Pedra de Guix var den første hvide vin, Dominic Huber lavede på Terroir al Limit. En hyldest til det unikke terroir i Priorat, druerne og stilen af vin, man har lavet igennem generationer.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  94 Point

Pedra de Guix var den første hvide vin, Dominic Huber lavede på Terroir al Limit. En hyldest til det unikke terroir i Priorat, druerne og stilen af vin, man har lavet igennem generationer.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Pedra de Guix 2019
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 695 kr.

  495
  kr. /stk
  Spar i alt 1.200 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Ost
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Valnød

  Valnød

  Kaffe

  Kaffe

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Pære

  Pære

  Citronskal

  Citronskal

  Hvid peber

  Hvid peber

  Urter

  Urter

  Grønt æble

  Grønt æble

  Hvide blomster

  Hvide blomster

  Fersken

  Fersken

  Druer
  Pedro Ximenez
  Grenache Blanc
  Macabeo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Pedra de Guix var den første hvide vin, Dominic Huber lavede på Terroir al Limit. Fra starten ville han have, at vinen var en hyldest til det unikke terroir i Priorat, druerne og stilen af vin, man har lavet igennem generationer. Modsat den friske hvide Terra de Cuques, så bærer Pedra de Guix et tydeligt udtryk af kontrolleret oxidation. Et blend af områdets tre vigtigste hvide druer – Pedro Ximenez, Grenache Blanc og Macabeo, fra de bedste og ældste marker (dyrket biodynamisk) omkring byerne Lloar, Torroja og Poboleda. De tre sorter vinificeres hver for sig, presses ‘whole cluster’ og gærer naturligt i gamle små cementtanke. Vinene lagres i minimum 24 måneder i en blanding af cementanke og gamle, store fade. Pedrox Ximenez med en mindre kontrolleret oxidation. Herefter blandes vinen og lagrer yderligere minimum 12 måneder i flasken inden frigivelse. Første indtryk i aromaen er Meursault møder Jerez. Her er volumen, dybde og fylde kombineret med mineralitet og et nærmest saltet oxideret præg ala Jerez. Jo mere luft vinen får i glasset, jo friskere bliver den, og man mødes af nuancer af bl.a. te, urter, østers, vådt hø, gule æbler, citronskal og saltede mandler. I smagen er vinen mere vertikal end horisontal i udtrykket, en fantastisk kombination af friskhed og lagret vin. Kompleks som få andre vine. En fantastisk madvin, der f.eks. vil være et flot match til grillet fisk, kylling eller gris, gerne serveret med masser af urter, grønt og intense saucer. Også en vin, der vil matche stort set alle faste oste til UG. Desværre yderst sjældne dråber, hvor der blot allokeres 60-72 flasker til Danmark årligt. Nydes vinen i sin ungdom, så anbefaler vi, at man giver den lidt luft i en karaffel inden servering ved 8-10 grader. Vil blot udvikle endnu større kompleksitet, hvis vinen gemmes yderligere 10-15 år fra høståret. “This is an oxidative white that in this vintage matured in less old oak than in the past, when the wine was more oxidative. This is livelier and fresher, even if it does have the nutty undertones but coupled with elegance and freshness, which is the direction they want for this wine. There is a creamy touch here, but the palate is still quite austere, with the chalky tannins and mouthfeel and the dry, almost salty finish. This is more ethereal than previous years, long and complex. A very unusual white, indeed a bit à la Jerez. 95/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
  Læs hele beskrivelsen
  H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
  Produceret af Terroir al Limit
  Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt