Terroir Al Limit Terroir Històric Blanc 2021

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
  • James Suckling
    2021
    2021
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2021
    2021
    92 point
  • James Suckling
    2019
    2019
    93 Point

Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit.

Læs mere
  • James Suckling
    2021
    2021
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2021
    2021
    92 point
  • James Suckling
    2019
    2019
    93 Point

Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit.

Læs mere
    Terroir Històric Blanc 2021
    275
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Smagsnoter
    Grønt æble

    Grønt æble

    Hvide blomster

    Hvide blomster

    Fersken

    Fersken

    Mandel

    Mandel

    Druer
    Hvid Grenache
    Macabeo

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit. 75% hvid Grenache og 25% Macabeo fra gamle parceller ved de historiske byer Bellmunt, Gratallops, El Lloar, Escaladei, Poboleda, Porrera, Torroja, Vilella Alta og Vilella Baixa. Kort kontakt med drueskindet, der er med til at give vinen sit fantastiske gyldne præg i glasset. Udelukkende gæret og lagret i cementtanke. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Kompleks aroma præget af urter, hvide blomster, te, søde krydderier og gule citrusfrugter. Smagen har stor struktur og er yderst kompleks og dyb. Pakket med bl.a. urter, pærer, melon, mandler, grøn te og kanel i eftersmagen. I sandhed en vin, der viser området og folkene bag vinen, mere end bare de druer, den er fremstillet på.

    “The 2018 Terroir Históric Blanc is a constant blend of 75% Garnacha Blanca and 25% Macabeo fermented with some skin contact that gives it a golden color, a nose of quince and peach kernel and a fine tannic sensation on the palate. It has lots of herbs and spices and feels a little lighter (the skin contact has been reduced) with good freshness; it's powerful yet light on its feet and very tasty. 92/100” – The Wine Advocate

    ”Hønen eller ægget. Var det Terroir al Limits Dominic Huber, der skabte trenden med friskhed, stilkkrydning og højdemeter, eller var der gang i et generelt skifte, som Huber blot fulgte? Jeg ved det ikke, men Huber har under alle omstændigheder flyttet højdegrænser til det ekstreme. Nogle siger endda, at han er gået for vidt i sin søgen efter coolness i det solbagte område. Hans Les Manyes fortæller næsten Rayas’k om garnache. 2018 Historic Blanco…. Her er det garnache blanca med macabeo med skindkontakt og lagring i betonæg. Fennikel, citronskal, laurbærblade, abrikoser… på tungen er den tannisk, frisk, raspende, fed og chokerende frisk. 94/100” – Rene Langdahl, Gastro

    Læs hele beskrivelsen
    H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
    Produceret af Terroir al Limit
    Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
    Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra catalonien området i Spanien
    Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt