Terroir Al Limit Terroir Històric Blanc 2021
Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit.
Læs mereTerroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit.
Læs mereGrønt æble
Hvide blomster
Fersken
Mandel
Citronskal
Abrikos
Honningmelon
Citron
Urter
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit. 75% hvid Grenache og 25% Macabeo fra gamle parceller ved de historiske byer Bellmunt, Gratallops, El Lloar, Escaladei, Poboleda, Porrera, Torroja, Vilella Alta og Vilella Baixa. Kort kontakt med drueskindet, der er med til at give vinen sit fantastiske gyldne præg i glasset. Udelukkende gæret og lagret i cementtanke. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Kompleks aroma præget af urter, hvide blomster, te, søde krydderier og gule citrusfrugter. Smagen har stor struktur og er yderst kompleks og dyb. Pakket med bl.a. urter, pærer, melon, mandler, grøn te og kanel i eftersmagen. I sandhed en vin, der viser området og folkene bag vinen, mere end bare de druer, den er fremstillet på.
“The 2018 Terroir Históric Blanc is a constant blend of 75% Garnacha Blanca and 25% Macabeo fermented with some skin contact that gives it a golden color, a nose of quince and peach kernel and a fine tannic sensation on the palate. It has lots of herbs and spices and feels a little lighter (the skin contact has been reduced) with good freshness; it's powerful yet light on its feet and very tasty. 92/100” – The Wine Advocate
”Hønen eller ægget. Var det Terroir al Limits Dominic Huber, der skabte trenden med friskhed, stilkkrydning og højdemeter, eller var der gang i et generelt skifte, som Huber blot fulgte? Jeg ved det ikke, men Huber har under alle omstændigheder flyttet højdegrænser til det ekstreme. Nogle siger endda, at han er gået for vidt i sin søgen efter coolness i det solbagte område. Hans Les Manyes fortæller næsten Rayas’k om garnache. 2018 Historic Blanco…. Her er det garnache blanca med macabeo med skindkontakt og lagring i betonæg. Fennikel, citronskal, laurbærblade, abrikoser… på tungen er den tannisk, frisk, raspende, fed og chokerende frisk. 94/100” – Rene Langdahl, Gastro