Terroir Al Limit Terroir Històric Blanc 2021

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  92 Point
 • James Suckling
  2021
  2021
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  92 Point

Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  92 Point
 • James Suckling
  2021
  2021
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  92 Point

Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit.

Læs mere
  Terroir Històric Blanc 2021
  285
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Smagsnoter
  Blomme

  Blomme

  Pære

  Pære

  Citronskal

  Citronskal

  Hvid peber

  Hvid peber

  Urter

  Urter

  Grønt æble

  Grønt æble

  Hvide blomster

  Hvide blomster

  Fersken

  Fersken

  Mandel

  Mandel

  Druer
  Hvid Grenache
  Macabeo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og lettere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit. 75% hvid Grenache og 25% Macabeo fra gamle parceller ved de historiske byer Bellmunt, Gratallops, El Lloar, Escaladei, Poboleda, Porrera, Torroja, Vilella Alta og Vilella Baixa. Kort kontakt med drueskindet, der er med til at give vinen sit fantastiske gyldne præg i glasset. Udelukkende gæret og lagret i cementtanke. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Kompleks aroma præget af urter, hvide blomster, te, søde krydderier og gule citrusfrugter. Smagen har stor struktur og er yderst kompleks og dyb. Pakket med bl.a. urter, pærer, melon, mandler, grøn te og kanel i eftersmagen. I sandhed en vin, der viser området og folkene bag vinen, mere end bare de druer, den er fremstillet på.

  “The 2018 Terroir Históric Blanc is a constant blend of 75% Garnacha Blanca and 25% Macabeo fermented with some skin contact that gives it a golden color, a nose of quince and peach kernel and a fine tannic sensation on the palate. It has lots of herbs and spices and feels a little lighter (the skin contact has been reduced) with good freshness; it's powerful yet light on its feet and very tasty. 92/100” – The Wine Advocate

  ”Hønen eller ægget. Var det Terroir al Limits Dominic Huber, der skabte trenden med friskhed, stilkkrydning og højdemeter, eller var der gang i et generelt skifte, som Huber blot fulgte? Jeg ved det ikke, men Huber har under alle omstændigheder flyttet højdegrænser til det ekstreme. Nogle siger endda, at han er gået for vidt i sin søgen efter coolness i det solbagte område. Hans Les Manyes fortæller næsten Rayas’k om garnache. 2018 Historic Blanco…. Her er det garnache blanca med macabeo med skindkontakt og lagring i betonæg. Fennikel, citronskal, laurbærblade, abrikoser… på tungen er den tannisk, frisk, raspende, fed og chokerende frisk. 94/100” – Rene Langdahl, Gastro

  Læs hele beskrivelsen
  H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
  Produceret af Terroir al Limit
  Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt