Terroir Sense Fronteres Blanc - Brisat 2022

Spanien
Spanien
Catalonien
Montsant
  • James Suckling
    2022
    2022
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2021
    2021
    92 point
  • James Suckling
    2018
    2018
    92 Point

Terroir Sense Fronteres skabte Tatjana og Dominik for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat.

Læs mere
  • James Suckling
    2022
    2022
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2021
    2021
    92 point
  • James Suckling
    2018
    2018
    92 Point

Terroir Sense Fronteres skabte Tatjana og Dominik for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat.

Læs mere
    Blanc - Brisat 2022
    265
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Grønt æble

    Grønt æble

    Hvide blomster

    Hvide blomster

    Fersken

    Fersken

    Mandel

    Mandel

    Citronskal

    Citronskal

    Blomme

    Blomme

    Pære

    Pære

    Hvid peber

    Hvid peber

    Urter

    Urter

    Druer
    Macabeo
    Grenache Blanc

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Terroir Sense Fronteres skabte Tatjana og Dominik for at vise det køligere udtryk, der findes i Montsant, regionen der omkranser Priorat. Brisat er baseret på 100% Grenache Blanc fra marker, der er præget af sand og kalk. 50 % af mosten har trukket med skallerne i 5-6 dage, mens resten er presset i hele drueklaser direkte i små Inox-tanke. Efter 7-8 måneder blandes vinen, hældes på flaske, og hviler 12 måneder i flasken inden frigivelse.

    Vinen har en fantastisk personlig og kompleks aroma, pakket med middelhavsurter, fennikel, østers, citronskal, æbler og kridt. Smagen er utrolig letløbende, ikke mindst takket være de blot 11,5% alkohol. En vin, der prikker til ens nysgerrighed og konstant byder på nye indtryk. Man skal hele tiden lige have en tår mere for se, hvad vinen nu byder på. Fantastisk vin til fisk eller lyst fjerkræ, serveret med masser af grønt og urter. Vinen har syre til et længere liv i flasken, men vi anbefaler at nyde vinen inden for 4-5 år fra høståret.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
    Produceret af Terroir al Limit
    Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt