Terroir Sense Fronteres Blanc - Brisat 2022

Spanien
Spanien
Catalonien
Montsant
 • James Suckling
  2022
  2022
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  92 point
 • James Suckling
  2018
  2018
  92 Point

Terroir Sense Fronteres skabte Tatjana og Dominik for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat.

Læs mere
 • James Suckling
  2022
  2022
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  92 point
 • James Suckling
  2018
  2018
  92 Point

Terroir Sense Fronteres skabte Tatjana og Dominik for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat.

Læs mere
  Blanc - Brisat 2022
  265
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Blomme

  Blomme

  Pære

  Pære

  Citronskal

  Citronskal

  Hvid peber

  Hvid peber

  Urter

  Urter

  Grønt æble

  Grønt æble

  Hvide blomster

  Hvide blomster

  Fersken

  Fersken

  Mandel

  Mandel

  Druer
  Grenache Blanc
  Macabeo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Terroir Sense Fronteres skabte Tatjana og Dominik for at vise det køligere udtryk, der findes i Montsant, regionen der omkranser Priorat. Brisat er baseret på 100% Grenache Blanc fra marker, der er præget af sand og kalk. 50 % af mosten har trukket med skallerne i 5-6 dage, mens resten er presset i hele drueklaser direkte i små Inox-tanke. Efter 7-8 måneder blandes vinen, hældes på flaske, og hviler 12 måneder i flasken inden frigivelse.

  Vinen har en fantastisk personlig og kompleks aroma, pakket med middelhavsurter, fennikel, østers, citronskal, æbler og kridt. Smagen er utrolig letløbende, ikke mindst takket være de blot 11,5% alkohol. En vin, der prikker til ens nysgerrighed og konstant byder på nye indtryk. Man skal hele tiden lige have en tår mere for se, hvad vinen nu byder på. Fantastisk vin til fisk eller lyst fjerkræ, serveret med masser af grønt og urter. Vinen har syre til et længere liv i flasken, men vi anbefaler at nyde vinen inden for 4-5 år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
  Produceret af Terroir al Limit
  Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt