Viña Pomal Blanco - Viura/Malvasia 2022

Spanien
Spanien
Rioja
Alta
 • James Suckling
  2021
  2021
  91 Point

Fyldig, smidig, frisk og smagfuld med smag af lyse ferskner, citroner, fennikel og toastede, sødlige toner fra egefadet.

Læs mere
 • James Suckling
  2021
  2021
  91 Point

Fyldig, smidig, frisk og smagfuld med smag af lyse ferskner, citroner, fennikel og toastede, sødlige toner fra egefadet.

Læs mere
  Blanco - Viura/Malvasia 2022
  149
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Honning

  Honning

  Lime

  Lime

  Citron

  Citron

  Estragon

  Estragon

  Hasselnød

  Hasselnød

  Fersken

  Fersken

  Æble

  Æble

  Havsalt

  Havsalt

  Basilikum

  Basilikum

  Druer
  Viura
  Malvasia

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Viña Pomal vinserien rummer og udtrykker ganske enkelt de bedste vinstils-kvaliteter fra det øvre Rioja. Al vindyrkning til denne serie står på skuldrende af flere hundrede års tradition og erfaring med vindyrkning af udsøgte, prestigiøse vine, og prikken over i’et er vinhusets enestående beliggenhed i Haro-kommunen. Den hvide Viña Pomal er lavet på de spanske druer Viura og Malvasia. Viura udgør størstedelen og giver vinen krop, fylde og smidighed og Malvasia giver vinen et løft, gør den frisk og giver smag. Og smagen er rigtig karakteristik for spanske, fadlagrede hvidvine; så som lyse ferskner, citroner, lidt fennikelagtig krydrethed og lette toastede, sødlige toner fra de amerikanske egetræsfade. Perfekt hvidvin til alle mulige slags fisk – fra de fede grillede til lette skaldyr, men også til al slags ost og de fleste former for frokostretter og lyst fjerkræ. Lækker som ung, men kan udvikle kompleksitet og bevare sin flotte fylde ved at gemme den et års tid.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Bodeagas Bilbainas - wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Bodegas Bilbaínas
  Bodegas Bilbaínas er grundlagt i 1859, hvor franskmanden Savignon Frères etablerede sig i Haro. Baggrunden for at etablere sig i Rioja var vinlusens hærgen i Frankrig. I 1901 solgte Frères sit livsværk til en gruppe entreprenører fra Bilbao. I 1997 overtog Codorníu gruppen Bilbaínas. Bodegas Bilbaínas er en af de ældste bodegaer i Rioja. Det mest prestigefyldte område i DOC klassifikationen er Rioja Alta og med sine 250 ha er Bodegas Bilbaínas blandt de største jordbesiddere. Efter Codorníu gruppen overtog huset i 1997 er der sket store investeringer, både i vinmarkerne og i de tekniske installationer, hvilket har bragt vinhuset på en mere moderne kurs. Bodegas Bilbaínas ejer 250 ha vinmarker omkring byerne Haro og Villabella i Rioja Alta.
  Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra rioja området i Spanien
  Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt