Les Equilibristes Pet Nat - Zestos 2021

Frankrig
Frankrig
Loire
Anjou

Lige så vild og naturlig i sit udtryk – lige så bløde og blide bobler finder du Zestos Pét Nat fra Les Equilibristes, En forfriskende tørstslukker i solen med de fineste bobler og frisk syre.

Læs mere

Lige så vild og naturlig i sit udtryk – lige så bløde og blide bobler finder du Zestos Pét Nat fra Les Equilibristes, En forfriskende tørstslukker i solen med de fineste bobler og frisk syre.

Læs mere
  Pet Nat - Zestos 2021
  219
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Flint

  Flint

  Skifer

  Skifer

  Muslingeskal

  Muslingeskal

  Grønt æble

  Grønt æble

  Citron

  Citron

  Jordbær

  Jordbær

  Hindbær

  Hindbær

  Sort peber

  Sort peber

  Ribs

  Ribs

  Druer
  Grolleau Gris
  Pineau d'Aunis

  Beskrivelse

  Lige så vild og naturlig i sit udtryk – lige så bløde og blide bobler finder du i en vellavet Pét Nat. Zestos er Les Equilibristes flotte svar på en sådan og en fin præsentation af to af Loires endnu velbevarede druehemmeligheder. Her runder Grolleau Gris kanterne af og giver blød tekstur til vinen, mens Pineau d’Aunis bidrager med krydderi. Zestos er skabt af Daniel Macault fra Domaine des Deux Moulins. Vindyrkningen hos Domaine des Deux Moulins er økologisk og undervejs til at blive certificeret. Der udvikles skovlandbrug omkring vinmarkerne, hvor jordbunden er præget af sand og grus på en bund af sort skifer. Vinen består af 60 % Grolleau Gris og 40 % Pineau d’Aunis, der høstes manuelt, presses med det samme og opbevares køligt. Pét Nat er en forkortelse for Pétillant Naturel, der betyder naturligt mousserende. Boblerne opstår i en Pét Nat ved, at der stadig er levende gær i vinen, når den bliver tappet på flaske – modsat fx champagnemetoden, hvor gær eller sukker tilsættes inden andengæringen. Metoden hedder méthode ancestrale og er en af de ældste måder at skabe mousserende vin på. Selvom der ikke tilsættes dosage i Pét Nat, så er Zestos bestemt ikke sur. Vinen byder på en dejlig frisk syre, blød fylde, krydrede toner og de fineste bobler, der rejser sig i glasset, når kapslen er knappet af og den første slurk kan løbe over tungen. Zestos er en ualmindelig dejlig tørstslukker i solen, et festligt indslag til enhver god lejlighed og en fortræffelig vin til sushi eller skaldyr.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Pierre Picpoul 2019_Edit.jpg
  Produceret af Les Equilibristes
  Fremtiden tilhører fællesskabet. Det er i hvert fald én af tankerne bag kollektivet, Les Equilibristes. Her er den enkelte vin i fokus og hvem kan løfte vinen bedst og sikre at den skabes tro mod terroir og bæredygtige principper, hvis ikke i fællesskab? Les Equilibristes betyder balancekunstner og det er denne form for svævende balance som Florent og François går efter i samarbejdsformerne som i den endelige vin. Sammen arbejder de med innovative og uafhængige vinproducenter rundt omkring i Frankrig for at skabe nye blends eller at bringe oversete druesorter frem i lyset. Det er et ligeværdigt samarbejde lige fra stedet der vælges til vinen der ender i flasken. Hver vin er sin helt egen og reflekterer hver sit særlige udtryk. Inderst som yderst.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt