Les Equilibristes Pet Nat - Zestos 2021

Frankrig
Frankrig
Loire
Anjou

Lige så vild og naturlig i sit udtryk – lige så bløde og blide bobler finder du Zestos Pét Nat fra Les Equilibristes, En forfriskende tørstslukker i solen med de fineste bobler og frisk syre.

Læs mere

Lige så vild og naturlig i sit udtryk – lige så bløde og blide bobler finder du Zestos Pét Nat fra Les Equilibristes, En forfriskende tørstslukker i solen med de fineste bobler og frisk syre.

Læs mere
    Pet Nat - Zestos 2021
    219
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Skaldyr
    Sushi
    Smagsnoter
    Flint

    Flint

    Skifer

    Skifer

    Muslingeskal

    Muslingeskal

    Grønt æble

    Grønt æble

    Citron

    Citron

    Jordbær

    Jordbær

    Hindbær

    Hindbær

    Sort peber

    Sort peber

    Ribs

    Ribs

    Druer
    Grolleau Gris
    Pineau d'Aunis

    Beskrivelse

    Lige så vild og naturlig i sit udtryk – lige så bløde og blide bobler finder du i en vellavet Pét Nat. Zestos er Les Equilibristes flotte svar på en sådan og en fin præsentation af to af Loires endnu velbevarede druehemmeligheder. Her runder Grolleau Gris kanterne af og giver blød tekstur til vinen, mens Pineau d’Aunis bidrager med krydderi. Zestos er skabt af Daniel Macault fra Domaine des Deux Moulins. Vindyrkningen hos Domaine des Deux Moulins er økologisk og undervejs til at blive certificeret. Der udvikles skovlandbrug omkring vinmarkerne, hvor jordbunden er præget af sand og grus på en bund af sort skifer. Vinen består af 60 % Grolleau Gris og 40 % Pineau d’Aunis, der høstes manuelt, presses med det samme og opbevares køligt. Pét Nat er en forkortelse for Pétillant Naturel, der betyder naturligt mousserende. Boblerne opstår i en Pét Nat ved, at der stadig er levende gær i vinen, når den bliver tappet på flaske – modsat fx champagnemetoden, hvor gær eller sukker tilsættes inden andengæringen. Metoden hedder méthode ancestrale og er en af de ældste måder at skabe mousserende vin på. Selvom der ikke tilsættes dosage i Pét Nat, så er Zestos bestemt ikke sur. Vinen byder på en dejlig frisk syre, blød fylde, krydrede toner og de fineste bobler, der rejser sig i glasset, når kapslen er knappet af og den første slurk kan løbe over tungen. Zestos er en ualmindelig dejlig tørstslukker i solen, et festligt indslag til enhver god lejlighed og en fortræffelig vin til sushi eller skaldyr.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Pierre Picpoul 2019_Edit.jpg
    Produceret af Les Equilibristes
    Fremtiden tilhører fællesskabet. Det er i hvert fald én af tankerne bag kollektivet, Les Equilibristes. Her er den enkelte vin i fokus og hvem kan løfte vinen bedst og sikre at den skabes tro mod terroir og bæredygtige principper, hvis ikke i fællesskab? Les Equilibristes betyder balancekunstner og det er denne form for svævende balance som Florent og François går efter i samarbejdsformerne som i den endelige vin. Sammen arbejder de med innovative og uafhængige vinproducenter rundt omkring i Frankrig for at skabe nye blends eller at bringe oversete druesorter frem i lyset. Det er et ligeværdigt samarbejde lige fra stedet der vælges til vinen der ender i flasken. Hver vin er sin helt egen og reflekterer hver sit særlige udtryk. Inderst som yderst.
    Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra loire området i Frankrig
    I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt