Domini Del Leone Prosecco - Col Fondo

Italien
Italien
Veneto
Treviso

Mindeværdig Prosecco i den tørre og mindre frugtrige ende af smagssprekret. En ideel og festlig vin som aperitif eller som ledsager til ikke alt for kraftige fiske- og skaldyrsretter.

Læs mere

Mindeværdig Prosecco i den tørre og mindre frugtrige ende af smagssprekret. En ideel og festlig vin som aperitif eller som ledsager til ikke alt for kraftige fiske- og skaldyrsretter.

Læs mere
  • Ecological
Prosecco - Col Fondo
155
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Mager fisk
Skaldyr
Tapas
Velkomst
Smagsnoter
Grønt æble

Grønt æble

Akacie

Akacie

Fersken

Fersken

Tørrede urter

Tørrede urter

Brioche brød

Brioche brød

Pære

Pære

Druer
Glera

Beskrivelse

Glera-druerne til denne Prosecco Col Fondo dyrkes nær Venedigs lagune. Her nyder de således godt af de kølende vinde, og store udsving mellem nat- og dagtemperaturer, med en fantastisk aromaprofil til følge. Col Fondo står i skærende kontrast til gængse Prosecco’er. Col Fondo kan oversættes til Prosecco med bundfald, og det er netop bundfaldet, der giver vinen de afbalancerede brødskorpepåmindelser. Tankerne kan derfor let ledes hen mod f.eks. æblecider eller belgisk hvedeøl og Gueuze. I modsætning til traditionelle Prosecco’er, er den af udseende let tågede Col Fondo i den tørre og mindre frugtrige og florale ende af skalaen, med en udpræget syrlig og frisk, grapebitterhed. Det gør i virkeligheden blot Col Fondo mere velegnet til at indgå i gastronomiske sammenhænge. En ideel og festlig vin som aperitif eller som ledsager til ikke alt for kraftige fiske- og skaldyrsretter.
Læs hele beskrivelsen
H_Valpolicella_2_Edit.jpg
Produceret af Domini del Leone
Tenuta Civranetta er blandt Italiens allertidligste eksempler på dyrkning efter økologiske principper. Ejendommens biodiversitet, med det dertilhørende forskelligartede plante- og dyreliv, vidner om, at landbrugsmetoden kan skabe forbedrede livsbetingelser og ændre verden, som vi kender den. I dag råder Fidora-familien over i alt fire vingårde, der alle drives efter økologiske dyrkningsprincipper. Familien Fidoras vinserie, Domini del Leone, er helt bevidst holdt på den tørre side af smagsspektret, for dermed at gøre dem gastronomisk velegnede. Det er ikke tunge vine, men drikkevenlige og elegante vine, hvor et enkelt glas sjældent er nok.
Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra veneto området i Italien
Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt