Artuke El Escolladero 2021

Spanien
Spanien
Rioja
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  96 Point

Utrolig dyb og intens rødvin - og et enormt fremtidigt potentiale. Flotte tanniner, der giver stor struktur, og masser af bær, appelsinskal, tobak og urter.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  96 Point

Utrolig dyb og intens rødvin - og et enormt fremtidigt potentiale. Flotte tanniner, der giver stor struktur, og masser af bær, appelsinskal, tobak og urter.

Læs mere
 • Ecological
Mængde
pris
El Escolladero 2021
Pris ved 3 stk.
Mængdepris

Før 795 kr.

649
kr. /stk
Spar i alt 438 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Figen

Figen

Cedertræ

Cedertræ

Tobak

Tobak

Dild

Dild

Sort peber

Sort peber

Brombær

Brombær

Kanel

Kanel

Viol

Viol

Druer
Tempranillo
Graciano

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

El Escolladero er en gammel parcel beliggende i 600 meters højde ved El Meadero, tilplantet i 1950 med ca. 85% Tempranillo og 15% Graciano. Parcellen er nordvendt og har dermed for Rioja et relativt køligt terroir. Her er jorden præget af højt indhold af kalk og sandsten. Dyrket økologisk siden 2013, bliver certificeret i 2022. Marken høstes ved håndkraft, hvor første sortering sker. Dernæst får drueklaserne den helt grundige tur på sorteringsbordet, og kun de perfekte druer ryger videre. Gæret ved den naturlige gær i 600 liters egetræsfade, hvor vinen også lagres 14 måneder, inden den aftappes uden klaring eller filtrering. El Escolladero er den af Artukes vine, der mest kræver og fortjener lidt tid i flasken. Den har i sin ungdom en utrolig dybde og intensitet i sin frugt, men det er også meget et fremtidigt potentiale, man sidder med i glasset foran sig. Duften er pakket med bl.a. vilde røde bær, kirsebær, balsamico, ribs, appelsinskal, tobak og urter. I smagen er vinen i sin ungdom præget af en utrolig dybde og intensitet i sin mørkerøde frugt. Pakket med de fineste tanniner, som giver vinen en stor struktur og vidner om et enormt potentiale for fremtiden. Nyder man vinen i dens ungdom, så anbefaler vi at give den 2-3 timer i en karaffel og servere den ved 14-15 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret. Bør serveres i selskab med grillet eller stegt kød, f.eks. rib-eye eller sortfodsgris, hvor vinen får noget fedt at arbejde med. Alt efter årgangen bliver der blot lavet ca. 1.000 flasker af denne kultvin.

Læs hele beskrivelsen
H - Artuke - Wide - 7_Edit.jpg
Produceret af Artuke
Brødrene Arturo og Kike de Miguel Blanco er de nye stjerner i Rioja. På få år har de bragt den lille familievingård helt op i superligaen, over de bedste producenter i Rioja. De har de senere år opkøbt flere gamle parceller i Rioja Alavesa ved byen Banos de Ebro. De gamle marker vækkes til live ved nidkært arbejde i marken. Alt forgår økologisk (bliver certificeret i 2022), og generelt hersker her den tilgang, at vinen laves i marken og ikke i kælderen.
Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra rioja området i Spanien
Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt