Artuke Paso Las Manas 2021

Spanien
Spanien
Rioja
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  95 Point
 • Tim Atkins
  2020
  2020
  95 Point
 • René Langdahl
  2019
  2019
  96 Point

Paso Las Manas er Artukes nye stjernevin. Fra start klassisk Artuke-aroma, hvor intet er overgjort eller pakket ind i fad.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  95 Point
 • Tim Atkins
  2020
  2020
  95 Point
 • René Langdahl
  2019
  2019
  96 Point

Paso Las Manas er Artukes nye stjernevin. Fra start klassisk Artuke-aroma, hvor intet er overgjort eller pakket ind i fad.

Læs mere
  Paso Las Manas 2021
  369
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lam
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Figen

  Figen

  Cedertræ

  Cedertræ

  Tobak

  Tobak

  Dild

  Dild

  Blåbær

  Blåbær

  Lakrids

  Lakrids

  Druer
  Tempranillo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Pas Las Manas er en af brødrenes favoritparceller i hele Rioja. ”El Chorro”, som stedet også kaldes, er beliggende ved Samaniego, hvor der er ler i jordbunden og en masse sandsten i toppen. Marken hælder op mod 20% mod nord, så vinstokkene får en del skygge i løbet af dagen. Dyrket økologisk siden 2013, bliver certificeret i 2022.

  Marken høstes ved håndkraft, hvor første sortering sker. Dernæst får drueklaserne den helt grundige tur på sorteringsbordet, og kun de perfekte druer ryger videre. Gæret ved den naturlige gær og lagret 15 måneder i gamle store franske egetræskar. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning.

  Paso Las Manas er Artukes nye stjernevin. Fra start klassisk Artuke-aroma, hvor intet er overgjort eller pakket ind i fad. Den fineste mørkerøde frugt er pakket med krydderier, læder, lavendel, tobak og den bedste espresso. I smagen er vinen præget af sin unge frugt, strukturen med helt fine tanniner og en herlig frugtsyre, der gør vinen utrolig elegant og ’letdrikkelig’. Et noget nær perfekt match til f.eks. grillet eller stegt lam, gris eller kalvekød, gerne stegt med masser af urter.

  Kan gemmes op til 15 år fra høståret. Nyder man vinen i sin ungdom, anbefaler vi at give den en lille time på karaffel inden servering ved 14-15 grader.

   

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - Artuke - Wide - 7_Edit.jpg
  Produceret af Artuke
  Brødrene Arturo og Kike de Miguel Blanco er de nye stjerner i Rioja. På få år har de bragt den lille familievingård helt op i superligaen, over de bedste producenter i Rioja. De har de senere år opkøbt flere gamle parceller i Rioja Alavesa ved byen Banos de Ebro. De gamle marker vækkes til live ved nidkært arbejde i marken. Alt forgår økologisk (bliver certificeret i 2022), og generelt hersker her den tilgang, at vinen laves i marken og ikke i kælderen.
  Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra rioja området i Spanien
  Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt