Au Bon Climat Pinot Noir - Isabelle 2020

USA
USA
Californien

Isabelle anses som en af vinhusets fineste Pinot Noir-vine. Vinens aroma leder tankerne mod Grand Cru Bourgogne. Smagen er silkeblød.

Læs mere

Isabelle anses som en af vinhusets fineste Pinot Noir-vine. Vinens aroma leder tankerne mod Grand Cru Bourgogne. Smagen er silkeblød.

Læs mere
  • Sustainable
Pinot Noir - Isabelle 2020
775
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lam
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

En af Californiens mest legendariske vine. Jim Clendenden skabte Isabelle i 1995, året efter hans datter Isabelle kom til verden i 1994. Indtil da var alle Au Bon Climat Pinot Noir-vine fra forskellige Single Vineyards, men med Isabelle tog Jim Clendenden nogle af de bedste fade fra fem-seks forskellige marker og blandede for første gang denne vin, som af mange anses for Au Bon Climats fineste. Efter gæring med ca. 15 % ’whole cluster’ er vinen lagret 24 måneder i nye franske egetræsfade fra François Frères, Ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Isabelle Pinot Noir har en aroma, der sender ens tanker mod Grand Cru Bourgogne. Her er en utrolig dybde i frugten og som med de fineste Grand Cru’er i Bourgogne, så er man her ikke i tvivl om, at vinen er lagret på de bedste fade, der kan købes for penge. Samtidig byder aromaen ind med nuancer af bl.a. tørrede blomster, tranebær, skovbær, muldjord og lys tobak. Smagen er silkeblød og frugten har et krydret element i stil med Vosne-Romanée. Fornemt match til f.eks. grillet eller stegt lam, barbecue, mørkt fjerkræ med svampe eller hvis man søger en elegant vin til sin rib-eye fra grillen. Bør serveres ved 13-14 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 25 år fra høståret.

Læs hele beskrivelsen
H - BienNacidoVyd-Hill-onTopinFog print_Edit.jpg
Produceret af Au Bon Climat
Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt