Bodegas Tempore Garnacha - Generación 20 2020

Spanien
Spanien
Aragon
 • Alt om vin AOV.DK
  2019
  2019
 • Din Vin Guide
  2019
  2019
  90 Point
 • International Organic Wine Award
  2018
  2018
  Guld

Tre-dobbelt guldvinder, der giver vine fra Châteauneuf-du-Pape kamp til stregen. Elegant, økologisk, kirsebærrød vidundervin, med smagen af al den passion, der er lagt i den.

Læs mere
 • Alt om vin AOV.DK
  2019
  2019
 • Din Vin Guide
  2019
  2019
  90 Point
 • International Organic Wine Award
  2018
  2018
  Guld

Tre-dobbelt guldvinder, der giver vine fra Châteauneuf-du-Pape kamp til stregen. Elegant, økologisk, kirsebærrød vidundervin, med smagen af al den passion, der er lagt i den.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Spar 32%
Garnacha - Generación 20 2020

Før 189 kr.

129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Druer
Garnacha

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Superlativerne kender ingen grænser for denne elegante vin. Her får du en super saftig og spændstig vin med god koncentration og fylde, der kan klare de fleste kødretter – om det er sommerens grillretter eller vinterhalvårets vildt- og juleretter. En udsøgt smagsoplevelse udover det sædvanlige. Er du vild med vine fra det kendte franske vinområde Châteauneuf-du-Pape, vil du elske GENERACIÓN 20, som du ovenikøbet kan få for omkring en tredjedel af prisen.

Familien bag GENERACIÓN-serien

GENERACIÓN 20 er en ud af fire GENERACIÓN-vine fra Bodegas Tempore i byen Lecera i det nordøstlige Spanien. Familien bag Bodegas Tempore har i fire generationer udfordret alt, hvad der var af regler, og stillet spørgsmålstegn ved alt, hvad de i forvejen vidste om vindyrkning og vinproduktion.

Det er denne lidt oprørske tilgang til vin, der har skabt de spændende økologiske GENERACIÓN-vine fra Bodegas Tempora. Det hav af medaljer, udmærkelser og priser, som vinene gennem årene har høstet i hobetal vidner om ikke bare vinhusets dygtige håndværk. Det vidner også om at deres særlige tilgang til at skabe nye, velsmagende økologiske vine kan føre til noget helt ekstraordinært.

Unik smagsoplevelse

GENERACIÓN 20 har en smuk rubinrød farve og fine aromaer med noter af karamel, lakrids og krydderier. Flot harmonisk vin, der i smagen flot balancerer sine 14 måneders lagring på franske egetræsfade med de fine, frugtige smagsnuancer, der kendetegner den spanske Garnacha-drue. Helt særegent for netop denne økologiske GENERACIÓN 20 er de mineralske smagsnoter, der skyldes den særligt stenede og tørre jordbund, som vinen er dyrket på.

Druerne kommer fra mere end 75 år gamle vinstokke, der vokser på økologisk dyrkede vinmarker beliggende i 600 meters højde. Her på bjergskråningerne er jordbunden udpint, stenet og tør, hvilket giver de særlige mineralske karakteristika, som kendetegner vinene fra området og denne Garnacha-vin i særdeleshed.

Druerne er høstet i slutningen af september, hvorefter de bliver forgæret ved lav temperatur. Derefter bliver druerne hældt på ståltanke, hvor de gærer færdigt. Til sidst hældes vinen på trætønder af fransk egetræ, hvor de lagres i 14 måneder. Under lagringen afrundes smagen gennem en malolaktisk andengæring.

Læs hele beskrivelsen
H - Bodegas Tempore - Wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Bodegas Tempore
Bodegas Tempore ligger i det stenede og kalkholdige højland i nærheden af byen Zaragoza i det nordøstlige Spanien lige på kanten til Catalonien. Her driver familien Yago Aznar den økologiske vingård og vinproduktion på fjerde generation. Familien er et med det land, og de druer som de dyrker, og er kendt for deres altid kompromisløse og til tider rebelske tilgang til vindyrkning og vinproduktion. Paula og Victor Yago Aznar er bror og søster og overhovederne for fjerde generation af familien Yago Aznar på Bodegas Tempore. Familiemedlemmernes fødselsår angiver navnene på vinene. Området er kendt for sine magre, stenede og kalkholdige jorde, de varme somre med 90 % solskinsrate og de kolde vintervinde, der hærger området i vinterhalvåret. Det giver sparsomme udbytter, der kræver virkeligt hårdt arbejde at fremstille. Men resultatet er fantastisk og udsøgt, men oftest yderst sparsomt.
Fra <a href="/sog/?q=Aragon">aragon</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra aragon området i Spanien
Aragon med dens hovedstad Zaragoza, er en af Spaniens 17 selvstyrende kommuner i det nordøstlige Spanien. Nærmste naboregioner er Rioja, Castilla y Leon, Navarra og Katalonien. Aragon består af fire vindistrikter: DO Somontano, DO Campo de Borja, DO Calatayud, DO Cariñena og VdlT Aragon. Klimatisk er Aragon ekstrem, og overordnet at betragte som moderat kontinentalt; højdeforholdene værende den mest bestemmende faktor. Vinmarkerne ligger i højder fra 200 m til 1000 meter over havets overflade, hvilket betyder at områdets vine er overordentligt varierede i stil. Vinene er især lavet på de spanske druer Garnacha, Carinena og Tempranillo, og senest har den mere moderne, friske vinstil fra området inkluderet Cabernet Sauvignon. Området er under udvikling med en meget lovende vinprofil, og er bl.a. også udvidet til at måtte producere Cava.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt