Bodegas Tempore Garnacha - Generación 73 2021

Spanien
Spanien
Aragon
 • Ekstra Bladet
  2020
  2020
  90 Point
 • Ekstra Bladet
  2020
  2020
  Bedste køb
 • Alt om vin AOV.DK
  2020
  2020

10-dobbelt guldvindende økologisk Garnacha-vin. Elegant, livlig og silkeblød vin, der giver vine fra Châteauneuf-du-Pape kamp til stregen.

Læs mere
 • Ekstra Bladet
  2020
  2020
  90 Point
 • Ekstra Bladet
  2020
  2020
  Bedste køb
 • Alt om vin AOV.DK
  2020
  2020

10-dobbelt guldvindende økologisk Garnacha-vin. Elegant, livlig og silkeblød vin, der giver vine fra Châteauneuf-du-Pape kamp til stregen.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Mængde
pris
Garnacha - Generación 73 2021
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 139 kr.

85
kr. /stk
Spar i alt 324 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Kalv
Lam
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Druer
Garnacha

Eksperternes vurdering

Kjær & Sommerfeldt fortæller

Generación 73 fra Bodegas Tempore er en kvalitetsvin, hvor du får rigtigt meget for pengene.

Beskrivelse

10-dobbelt øko-guldvinder

GENERACIÓN 73 en elegant, livlig og brilliantrød økologisk rødvin fra det lettere rebelske vinhus Bodegas Tempore. Familiens kompromisløse tilgang til vinproduktion har gentagne gange høstet medaljer ved alverdens vinkonkurrencer og den eksklusive GENERACIÓN 73 er ingen undtagelse. Her får du en højt præmieret, kompromisløs rødvin, der i stilen kan minde om de eksklusive Châteauneuf-du-Pape-vine.

Den bedste Garnacha-oplevelse

GENERACIÓN 73 præsterer at fremhæve nogle af de bedste egenskaber ved den lokale Garnacha-drue. Vinen er skabt af Garnacha-druer dyrket omkring 550 meter over havet i et terroir af kalkholdig og sandet jord nær byen Zaragoza i det nordøstlige Spanien. Den magre jord bidrager med en helt unik mineralitet og fylde, du ikke finder i mange andre Garnacha-vine. Druerne plukkes i sidste halvdel af september. Herefter gæres druerne ved en lav temperatur i ståltanke med anvendelse af vingårdens egen økologiske gær. Efter gæringen hældes vinen på et nyt egetræsfad af fransk egetræ, hvor den lagres i to måneder.

Fantastisk velbalanceret smagsrejse

Med GENERACIÓN 73 får du en helt særegen vinoplevelse. Det er en ung, økologisk vin, der, på trods af at den kun er lagret på egetræsfade i 2 måneder, præsenterer en fantastisk varieret aroma og smag. Er du vild med vine fra Châteauneuf-du-Pape, vil du elske GENERACIÓN 73, der giver sin franske fætter kamp til stregen  ovenikøbet til en tredjedel af prisen.

Farven er brilliantrød med purpurfarvede strejf, vinen er elegant og ungdommeligt livlig. Duften er en intens kombination af solbær med duftnoter af vanille og karamel såvel som blomsteragtige duftnoter af violer og jasmin. I smagen byder vinen på et frodigt og sødmefuldt smagsindtryk, hvor røde bær afrundes af søde karameltoner og en let, lys smag af ristet egetræ. Alt i alt en behagelig og velbalanceret smagsrejse, som giver dig en silkeblød fornemmelse i munden.

Perfekt til grill og vinterens klassiske retter

Ligesom den klassiske Châteauneuf-du-Pape er GENERACIÓN 73 et smukt match til sommerens grillretter såvel som den klassiske julesteg. Med sin saftige og spændstige smag er vinen i det hele taget let at matche til retter med kød.

 

Læs hele beskrivelsen
H - Bodegas Tempore - Wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Bodegas Tempore
Bodegas Tempore ligger i det stenede og kalkholdige højland i nærheden af byen Zaragoza i det nordøstlige Spanien lige på kanten til Catalonien. Her driver familien Yago Aznar den økologiske vingård og vinproduktion på fjerde generation. Familien er et med det land, og de druer som de dyrker, og er kendt for deres altid kompromisløse og til tider rebelske tilgang til vindyrkning og vinproduktion. Paula og Victor Yago Aznar er bror og søster og overhovederne for fjerde generation af familien Yago Aznar på Bodegas Tempore. Familiemedlemmernes fødselsår angiver navnene på vinene. Området er kendt for sine magre, stenede og kalkholdige jorde, de varme somre med 90 % solskinsrate og de kolde vintervinde, der hærger området i vinterhalvåret. Det giver sparsomme udbytter, der kræver virkeligt hårdt arbejde at fremstille. Men resultatet er fantastisk og udsøgt, men oftest yderst sparsomt.
Fra <a href="/sog/?q=Aragon">aragon</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra aragon området i Spanien
Aragon med dens hovedstad Zaragoza, er en af Spaniens 17 selvstyrende kommuner i det nordøstlige Spanien. Nærmste naboregioner er Rioja, Castilla y Leon, Navarra og Katalonien. Aragon består af fire vindistrikter: DO Somontano, DO Campo de Borja, DO Calatayud, DO Cariñena og VdlT Aragon. Klimatisk er Aragon ekstrem, og overordnet at betragte som moderat kontinentalt; højdeforholdene værende den mest bestemmende faktor. Vinmarkerne ligger i højder fra 200 m til 1000 meter over havets overflade, hvilket betyder at områdets vine er overordentligt varierede i stil. Vinene er især lavet på de spanske druer Garnacha, Carinena og Tempranillo, og senest har den mere moderne, friske vinstil fra området inkluderet Cabernet Sauvignon. Området er under udvikling med en meget lovende vinprofil, og er bl.a. også udvidet til at måtte producere Cava.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt