Bodegas Tempore Tempranillo - Generación 76 2021

Spanien
Spanien
Aragon
 • Berliner Wein Trophy
  2019
  2019
  Guld
 • Int. Organic Wine Award
  2018
  2018
  Guld

Forrygende rødvin med livlig bærduft, der byder på jordbær og solbær, understøttet af mineralske toner. I smagen er vinen fløjlsblød med en afbalanceret syre.

Læs mere
 • Berliner Wein Trophy
  2019
  2019
  Guld
 • Int. Organic Wine Award
  2018
  2018
  Guld

Forrygende rødvin med livlig bærduft, der byder på jordbær og solbær, understøttet af mineralske toner. I smagen er vinen fløjlsblød med en afbalanceret syre.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Tempranillo - Generación 76 2021
149
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Kalv
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Figen

Figen

Cedertræ

Cedertræ

Tobak

Tobak

Dild

Dild

Blåbær

Blåbær

Lakrids

Lakrids

Druer
Tempranillo

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

GENERACIÓN 76 er en ung rødvin, der præsenterer sig med en flot, dyb kirsebærrød farve med et tydeligt violet skær, når du hælder den op i glasset. Straks du begynder ophældningen på det nærmeste overfaldes du af den livlige bærduft med tydelige noter af jordbær og solbær. Kører du vinen lidt rundt i glasset, får bærduften følgeskab af mere frugtige og mineralske aromanoter, der sender dig direkte ud på vinmarken en solrig sensommerdag. Det hele toppes af en blød lakridsagtig duft med delikate antydninger af røget, amerikansk egetræ og kakaobønner. Smagen af vinen byder på masser af røde, perfekt modnede bær, samtidig med at vinen føles forførende fløjlsagtig i munden. Herefter bemærker du smagsnoter af røget, amerikanske egetræ og den fine, runde og afbalancerede syre, der harmonerer perfekt til hinanden. Tilbage sidder du med en behagelig og spændende eftersmag, der afslutter denne helt fantastiske duft- og smagsoplevelse. Den er blevet nænsomt komponeret af familien Yago Aznar, der har drevet Bodegas Tempore i fire generationer.

Læs hele beskrivelsen
H - Bodegas Tempore - Wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Bodegas Tempore
Bodegas Tempore ligger i det stenede og kalkholdige højland i nærheden af byen Zaragoza i det nordøstlige Spanien lige på kanten til Catalonien. Her driver familien Yago Aznar den økologiske vingård og vinproduktion på fjerde generation. Familien er et med det land, og de druer som de dyrker, og er kendt for deres altid kompromisløse og til tider rebelske tilgang til vindyrkning og vinproduktion. Paula og Victor Yago Aznar er bror og søster og overhovederne for fjerde generation af familien Yago Aznar på Bodegas Tempore. Familiemedlemmernes fødselsår angiver navnene på vinene. Området er kendt for sine magre, stenede og kalkholdige jorde, de varme somre med 90 % solskinsrate og de kolde vintervinde, der hærger området i vinterhalvåret. Det giver sparsomme udbytter, der kræver virkeligt hårdt arbejde at fremstille. Men resultatet er fantastisk og udsøgt, men oftest yderst sparsomt.
Fra <a href="/sog/?q=Aragon">aragon</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra aragon området i Spanien
Aragon med dens hovedstad Zaragoza, er en af Spaniens 17 selvstyrende kommuner i det nordøstlige Spanien. Nærmste naboregioner er Rioja, Castilla y Leon, Navarra og Katalonien. Aragon består af fire vindistrikter: DO Somontano, DO Campo de Borja, DO Calatayud, DO Cariñena og VdlT Aragon. Klimatisk er Aragon ekstrem, og overordnet at betragte som moderat kontinentalt; højdeforholdene værende den mest bestemmende faktor. Vinmarkerne ligger i højder fra 200 m til 1000 meter over havets overflade, hvilket betyder at områdets vine er overordentligt varierede i stil. Vinene er især lavet på de spanske druer Garnacha, Carinena og Tempranillo, og senest har den mere moderne, friske vinstil fra området inkluderet Cabernet Sauvignon. Området er under udvikling med en meget lovende vinprofil, og er bl.a. også udvidet til at måtte producere Cava.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt