Brovia Nebbiolo d'Alba 2020
Italien
Piemonte
Pragtfuld terroir-basereret rødvin med flot og klokkeklart Nebbiolo-udtryk. Brovias imponerende Nebbiolo-åbningsnummer og en utrolig kvalitet til prisen.
Læs merePragtfuld terroir-basereret rødvin med flot og klokkeklart Nebbiolo-udtryk. Brovias imponerende Nebbiolo-åbningsnummer og en utrolig kvalitet til prisen.
Læs mere
395
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter

Kirsebær

Rose

Læder

Anis

Ler

Blomme

Hindbær
Druer
Nebbiolo
Beskrivelse
Druerne til Brovias Nebbiolo-åbningsnummer er høstet fra sandede jorde på den stejle og højtbeliggende Valmaggiore-mark i Roero, en halv times kørsel nord for Barolo. Marken hedder Valmaggiore og vinen hedder Valmaggione, men lad dig ikke forvirre af dette faktum. Ret derimod din fulde opmærksomhed på, at der her er tale om et regulært ”best-buy” fra Brovias altid sikre hånd.
Druerne til Brovias Nebbiolo d’Alba – Valmaggione høstes i hånden, typisk i midten af oktober. Herefter presses de og gærer i temperaturregulerede tanke i 10-15 dage ved 25-29 grader. Herefter lagrer vinen i minimum 18 måneder, omstikkes og aftappes herefter uden nogen former for filtrering. Kombinationen af højtbeliggende vinmarker, køligt klima og fraværet af fad, resulterer i et terroir-baseret, uforfalsket, pragtfuldt og klokkeklart Nebbiolo-udtryk blottet for forfinede kælderteknikker.
Det er værd at bemærke, at den årlige produktion ligger på sølle 200 kasser, og en yderst beskeden del af disse finder vej til Danmark.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Brovia
Den familieejede Brovia-ejendom blev etableret i 1863 i Castiglione Falletto, men de var først fra 1953 at man begyndte at sælge Barolo på flaske under eget navn. Vingårdens nutidige, respektindgydende renommé begynder dog først fra slutningen af 1980’erne, da Giacinto Brovias to døtre; Cristina og Elena, indgår i familiefortagenet på fuld tid, og videreudvikler de stolte traditioner – i dag sammen med Elenas mand, Àlex Sanchez. Spørgsmålet omkring hvorvidt en producent er traditionalist eller modernist, og måske navnlig væsensforskellene heri, er i dag så småt ved at være udvaskede til fordel for et mindset, der stræber efter at udtrykke essensen af den enkelte mark; en terroir-tankegang som den vi kender fra Bourgogne.
Vist har barriques fundet plads på tværs af Barolos mange producenter, men hos Brovia fastholder man forsat brugen af store fade, da små fade ifølge Àlex blot vil risikere at sløre den enkelte vins ophav og typicitet. I manges ører vil denne tilgang kategorisere Brovia som traditionalist. Men hvorom alting er, så synes kodeordene for Brovias vine at være elegance, kompleksitet og præcision. Alle som én er vinene herfra overordentligt vellavede og helt igennem uimodståelige, båret oppe af en helt unik professionalisme fra teamet bag.

Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.