Buccia Nera Podere della Filandra 2022

Italien
Italien
Toscana
Chianti

Tør og frugtrig vin med klassiske Chianti-noter af mørke syltekirsebær og en flot undertone af hindbær, ribs og kirsebær.

Læs mere

Tør og frugtrig vin med klassiske Chianti-noter af mørke syltekirsebær og en flot undertone af hindbær, ribs og kirsebær.

Læs mere
  • Ecological
Podere della Filandra 2022
139
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Grill og barbecue
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Tomat

Tomat

Balsamico

Balsamico

Oregano

Oregano

Espresso

Espresso

Hindbær

Hindbær

Urter

Urter

Druer
Sangiovese

Beskrivelse

Podere della Filandra består udelukkende af økologisk dyrkede Sangiovese-druer. Vinstokkene er 10 år i gennemsnit og vokser på en grus-og lerholdig jordbund. Netop den lerholdige jordbund er vigtig, da leret er med til at holde på vandet i de ofte meget varme somre. Druerne høstes om morgenen i begyndelsen af oktober for at bevare størst mulig friskhed i druerne. Stilkene fjernes fra drueklaserne inden de presses nænsomt. Druesaften gæres i rustfrie temperaturkontrollerede ståltanke. Vinen filtreres nænsomt og aftappes i begyndelsen af det efterfølgende år og ligger 3 måneder på flaske inden den frigives til salg. Flot rubinrød farve, klassisk Chianti-bouquet af mørke syltekirsebær med en undertone af hindbær. Smagen er tør, frugtagtig med en fin balance mellem frugt og tannin og med kirsebær og ribs som de dominerende smagsnuancer. Podere della Filandra bør drikkes let afkølet, 16 grader, for at få den bedste smagsoplevelse i glasset.
Læs hele beskrivelsen
TOP_Buccia Nera - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Buccia Nera
Familie-ejendommen Buccia Nera drives i dag af fjerde generation med Anastasia Mancini, og hendes to døtre, i spidsen. Huset, med 50 hektar vinmarker, ligger i den del af Chianti der hedder Arezzo. Buccia Nera har dyrket efter økologiske principper siden 2002. I alle henseender bliver miljøet sat i højsæde, således at der mindskes på brugen af energi og vand og hvor det kan lade sig gøre, genbruges andre materialer.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt