Château Roland La Garde Château Roland La Garde -Tradition 2019

Frankrig
Frankrig
Bordeaux
Côtes de Blaye

En stor vinoplevelse! Flot Bordeaux-blend, med stort gemmepotentiale. Kompleks og velbalanceret, med intensitet og røde bær.

Læs mere

En stor vinoplevelse! Flot Bordeaux-blend, med stort gemmepotentiale. Kompleks og velbalanceret, med intensitet og røde bær.

Læs mere
  • Ecological
Château Roland La Garde -Tradition 2019
189
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Gris
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Urter

Urter

Vanilje

Vanilje

Solbær

Solbær

Cedertræ

Cedertræ

Krydderier

Krydderier

Grafit

Grafit

Druer
Merlot

20%

Cabernet Sauvignon

Beskrivelse

Vinen er en virkelig smuk og vellykket hyldest til Roland La Garde. Den er produceret af et typisk Bordeaux-blend med 80% Merlot-druer og 20% Cabernet Sauvignon. Det smukkeste element ved vinen er nok dens farve. Den er flot dyb, rubinrød, når du hælder den op i et glas.
Duften er intens. Her er masser af godt modne røde bær og jordbærsyltetøj på næsen. Dertil kommer et krydret strejf, der stammer fra vinens 12 måneders lagring på egetræsfade.

Smagen som følger, minder utroligt meget om duften. Den lægger kraftigt ud allerede fra starten og eftersmagen holder længe. Vinen føles silkeagtig på tungen, og opleves meget velafbalanceret med bløde tanniner. En virkelig flot vinoplevelse.
Druerne dyrkes med respekt for naturen og høsten foregår mekanisk. Efter høsten gærer druerne i temperaturkontrollerede rustfri stål-beholdere, hvorefter den hældes på egetræsfade og lagrer i 12 måneder.

En hyldest til sagnet om Roland de Roncevaux

Denne vin er en hyldest til sagnet om Roland de Roncevaux: Han skulle i året 775 fra en bakketop lige uden for byen Blaye i Côtes De Bordeaux have kastet sit spyd helt ud i Gironde – den flodmunding som spiller en stor og vigtig rolle for de mange flotte vine, der skabes i Bordeaux-området. Senere led han en krank skæbne, da han som en del af bagtroppen for sin onkel Charlemagne’s hær blev dræbt i et slag ved Roncevaux. Det gav ham tilnavnet Roland La Garde.
Efter sigende skulle det være den selvsamme bakketop, hvor Roland La Garde kastede sit spyd fra, at druerne til denne flotte Bordeaux-rødvin er høstet på. I hvert fald er både vingården, området og den nærliggende by opkaldt efter den berømte helt. Og derfor er det også nærliggende at opkalde vinen efter selvsamme helt.

Château Roland La Garde

Der har været produceret vin på Château Roland La Garde i to generationer. Men det var først, da den nuværende ejer Bruno Martin overtog vingården i 1990, at der for alvor kom gang i vinproduktionen. Bruno Martin overtog gården efter sin far og fornyede hele produktionsgangen. Derved gjorde han vingården klar til en stærk entre til det 21. århundrede.

 

Læs hele beskrivelsen

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt