Domaine de Montbourgeau Ploussard - Clos des Fraisiers 2022

Frankrig
Frankrig
Jura
L'Etoile
 • Parkers Wine Advocate
  2022
  2022
  93 Point

Klassisk lys Ploussard, der byder på en vifte af røde sommerbær, letløbende elegance og de fineste tanniner, der giver et lille bid til vinen.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2022
  2022
  93 Point

Klassisk lys Ploussard, der byder på en vifte af røde sommerbær, letløbende elegance og de fineste tanniner, der giver et lille bid til vinen.

Læs mere
 • Sustainable
Ploussard - Clos des Fraisiers 2022
425
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken
Ost
Vegetariske retter
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Skovbær

Skovbær

Svampe

Svampe

Druer
Ploussard

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Den nye unge generation, der har taget over de seneste år på Montbourgeau, har givet de røde vine et langt større fokus. L’Etoile må som appellation kun frigive hvidvine, derfor frigives de sjældne røde fra denne adresse "blot" som Côtes de Jura-vine. Parcellen er selvfølgelig dyrket økologisk og efterfølgende er vinen gæret ved den naturlige gær, inden den er lagret i et enkelt stort gammelt fad – årgangen bestemmer størrelsen. Vinen er klassisk lys og står helt transparent i glasset. Duften er som og dufte til en stor skål danske røde sommerbær. En dragende aroma, der virkelig vækker ens tørst. På tungen er vinen letløbende og har de fineste små tanniner, der giver et lille bid og kant til vinen. Clos des Fraisiers er en lille parcel på blot 0,5 hektar med Ploussard og i et almindeligt år tappes der desværre blot ca. 600 flasker af denne fantastiske vin. En oplagt vin at servere til den kølige side på terrassen eller til lyst kød og fisk, gerne serveret med masser af urter og grønt. Vinen kan gemmes op il 10 år fra høståret.

Læs hele beskrivelsen
H-GD8A8890_Edit.jpg
Produceret af Domaine de Montbourgeau
Domaine de Montbourgeaus enestående vine viser den fantastiske finesse, mineralitet og kølighed, der kendetegner vinene fra den lille appellation, Étoile. Domaine de Montbourgeau er et af de historiske fine små domainer i Jura. Domainet er beliggende i den ekstremt lille appellation L’Etoile på blot ca. 50 hektar, hvoraf de ca. 10 tilhører Montbourgeau. L’Etoile betyder stjerne og henviser til den ekstreme rigdom på fossiler (søstjerner), de her har i jorden

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt