Domaine de Montbourgeau Trousseau - Côtes du Jura 2020

Frankrig
Frankrig
Jura
L'Etoile

Letløbende Trousseau, der i duften er et rent overflødighedshorn af danske sommerbær kombineret med te, appelsinskal, rosenblomster og orientalske krydderier.

Læs mere

Letløbende Trousseau, der i duften er et rent overflødighedshorn af danske sommerbær kombineret med te, appelsinskal, rosenblomster og orientalske krydderier.

Læs mere
  • Sustainable
Trousseau - Côtes du Jura 2020
425
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lyst fjerkræ
Ost
Vegetariske retter
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Brombær

Brombær

Skovbær

Skovbær

Skovbund

Skovbund

Jordbær

Jordbær

Druer
Trousseau

Beskrivelse

Den nye unge generation der har taget over de seneste år på Montbourgeau, har givet de røde vine et langt større fokus. L’Etoile må som appellation kun frigive hvidvine, derfor frigives de sjældne røde fra denne adresse "blot" som Côtes de Jura-vine. Denne Trousseau kommer fra en lille parcel på blot 0,7 hektar beliggende lige ved Clos des Fraisiers, hvor Montbourgeau dyrker Ploussard. Vinen er dyrket økologisk og efterfølgende er vinen gæret ved den naturlige gær, inden den er lagret i to gamle egetræsfade på 300 liter. Vinen er mørk og står alligevel let transparent i glasset. Duften er et bombardement af røde og mørke danske sommerbær kombineret med te, appelsinskal, rosenblomster og orientalske krydderier. På tungen er vinen letløbende og har de fineste små tanniner i stil med en elegant Langhe Nebbiolo. Desværre bliver der blot tappet ca. 700 flasker af denne fantastiske Trousseau hvert år. Er man så heldig at få fat i en flaske, så prøv den til kylling eller andet lyst kød, gerne serveret med masser af svampe og f.eks. stegt kål og grønt. Vinen kan med fordel få en god ½-time i en karaffel inden servering ved 12-14 grader. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret.

Læs hele beskrivelsen
H-GD8A8890_Edit.jpg
Produceret af Domaine de Montbourgeau
Domaine de Montbourgeaus enestående vine viser den fantastiske finesse, mineralitet og kølighed, der kendetegner vinene fra den lille appellation, Étoile. Domaine de Montbourgeau er et af de historiske fine små domainer i Jura. Domainet er beliggende i den ekstremt lille appellation L’Etoile på blot ca. 50 hektar, hvoraf de ca. 10 tilhører Montbourgeau. L’Etoile betyder stjerne og henviser til den ekstreme rigdom på fossiler (søstjerner), de her har i jorden

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt