Domäne Wachau Blauer Zweigelt 2022

Østrig
Østrig
Wachau

Let, elegant vin frisk frugtbouquet med kirsebær og brombærtoner og en let krydret smag, der perfekt matcher den udblødte tannin.

Læs mere

Let, elegant vin frisk frugtbouquet med kirsebær og brombærtoner og en let krydret smag, der perfekt matcher den udblødte tannin.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
Blauer Zweigelt 2022
159
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Vegetariske retter
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hvid peber

Hvid peber

Solbær

Solbær

Blåbær

Blåbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Druer
Blauer Zweigelt

Beskrivelse

Blauer Zweigelt er blandt de bedste blå druer i Østrig. Druen er en krydsning mellem Blaufränkisch og St. Laurent. Terrassen betyder at druerne kommer fra vinstokke der gror på terrasser op af skråninger fra Donau-floden, og netop her er kvaliteteten af jordbundsforhold meget høj. Druerne er dyrket omkring byerne Weissenkirchen, Wösendorf og Joching og druerne plukkes selvfølgelig med håndkraft. Druerne høstes i midten af oktober, stilkene fjernes inden gæringen sættes i gang. Vinen lagrer i store træfade for at blødgøre vinens tannin og fremelske den fine balance mellem tannin og frugt. Vinen er rubinrød og har frisk frugtagtig bouquet af brombær og kirsebær. En vin præget af lethed og elegance med let krydret smag, der perfekt matcher den udblødte tannin. Blauer Zweigelt er passer fint til kalvekød og andre ikke for kraftige kødretter.
Læs hele beskrivelsen
H - Domaine_Wachau - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Domäne Wachau
Domäne Wachau er dybt forankret i Wachau-regionen og anses som Wachau’s førende vinproducent. Husets næsten 440 ha vinmarker udgør 30 % af hele regionens samlede vinareal. Domäne Wachau er medlem af det prestigiøse ‘Vinea Wachau Nobils Districtus’, som arbejder for fremmelse og bevarelse af absolut højeste kvalitet af vine i de tre kategorier Steinfeder, Federspiel and Smaragd. Domäne Wachau er blandt Østrigs største vinhuse. Tre gange har Wine Spectator Magazine listet Domäne Wachau vinene blandt verdens 100 bedste vine.
Fra <a href="/sog/?q=Wachau">wachau</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
Fra wachau området i Østrig
'Et af verdens vidundere' er måske en rammende beskrivelse af Wachau. Ser man Wachau ovenfra vil det mest påfaldende være de så karakteristiske terrasserede vinmarker. Over alt er vinmarkerne spredt ud over det enormt stejle landskab af gamle stenmure, som er del af verdens kulturarv, og vinmarkerne nærmest smyger sig op af bjergskråningerne langs Donau-floden mellem Melk og Krems. Området er på 1400 ha og hovedsageligt beplantet med Grüner Veltliner og Riesling. Hovedparten af druerne i Wachau gror på stejle terrasser adskilt af pittoreske stengærder. Vinene deles op i 3 sub-zoner: Steinfeder, Federspiel og Smaragd hvor af vine med 'Smaragd'-betegnelsen er de bedste, det der i Frankrig ville svare til Grand Cru.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt