Domäne Wachau Pinot Noir Reserve 2021

Østrig
Østrig
Wachau
 • Din Vin Guide
  2017
  2017
  92 Point

Klassisk Pinot Noir med afdæmpede nuancer af sort peber, kirsebær, tobak, nelliker og jordbær. Elegant og medium fyldig med en fin balance mellem frugt, syre og fadlagring, samt smagsnuancer af brombær og jordbær.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2017
  2017
  92 Point

Klassisk Pinot Noir med afdæmpede nuancer af sort peber, kirsebær, tobak, nelliker og jordbær. Elegant og medium fyldig med en fin balance mellem frugt, syre og fadlagring, samt smagsnuancer af brombær og jordbær.

Læs mere
 • EcologicalNaturewine
Pinot Noir Reserve 2021
335
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Kalv
Lam
Lyst fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

DinVinGuide: 90 Point

"Mørk og fyldig i udtrykket. Skovbær, peber, krydderier i smagen. Mere burgundisk i udtrykket. Flot struktur og afslutning."

Det er ikke hvert år at Domäne Wachau producerer Pinot Noir Reserve, det er kun i de år, hvor kvaliteten er exceptionel som i 2015. Druerne til Pinot Noir Reserve kommer fra Weissenkirchen, der ligger i den centrale del af Wachau-området nord for Donau. De øvrige druer er dyrket i den østlige del af Wachau, Mautern, der ligger syd for Donau. Høstudbyttet er lavt, 3.500 kilo per ha, druerne er høstet i midten af oktober og er vinificeret på to forskellige måder, en del af druerne er gæret i ståltanke med en forsigtig overpumpning af druemost og den anden del gærer i en åben tank, hvor druerne er presset med fødderne. For begge metoder er der skindkontakt i 10 dage inden vinen fyldes på 300 liters brugte træfade hvor den malokatiske gæring og den generelle modning af vinen foregår. Vinen har en smuk kirsebærrød farve. Bouqueten er klassisk Pinot Noir, afdæmpet med nuancer af sort peber, kirsebær, tobak, nelliker og jordbær. Smagen er elegant, medium fyldig og med fin balance mellem frugt, syre og fadlagring, samt smagsnuancer af brombær og jordbær.

Læs hele beskrivelsen
H - Domaine_Wachau - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Domäne Wachau
Domäne Wachau er dybt forankret i Wachau-regionen og anses som Wachau’s førende vinproducent. Husets næsten 440 ha vinmarker udgør 30 % af hele regionens samlede vinareal. Domäne Wachau er medlem af det prestigiøse ‘Vinea Wachau Nobils Districtus’, som arbejder for fremmelse og bevarelse af absolut højeste kvalitet af vine i de tre kategorier Steinfeder, Federspiel and Smaragd. Domäne Wachau er blandt Østrigs største vinhuse. Tre gange har Wine Spectator Magazine listet Domäne Wachau vinene blandt verdens 100 bedste vine.
Fra <a href="/sog/?q=Wachau">wachau</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
Fra wachau området i Østrig
'Et af verdens vidundere' er måske en rammende beskrivelse af Wachau. Ser man Wachau ovenfra vil det mest påfaldende være de så karakteristiske terrasserede vinmarker. Over alt er vinmarkerne spredt ud over det enormt stejle landskab af gamle stenmure, som er del af verdens kulturarv, og vinmarkerne nærmest smyger sig op af bjergskråningerne langs Donau-floden mellem Melk og Krems. Området er på 1400 ha og hovedsageligt beplantet med Grüner Veltliner og Riesling. Hovedparten af druerne i Wachau gror på stejle terrasser adskilt af pittoreske stengærder. Vinene deles op i 3 sub-zoner: Steinfeder, Federspiel og Smaragd hvor af vine med 'Smaragd'-betegnelsen er de bedste, det der i Frankrig ville svare til Grand Cru.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt