Domini Del Leone Amarone della Valpolicella 2014

Italien
Italien
Veneto

Elegant, intens, kompleks og fløjlsblød Amarone med modne blommer, krydderier og tørret frugt. Smagen ligger behageligt i den tørre ende af smagsspektret.

Læs mere

Elegant, intens, kompleks og fløjlsblød Amarone med modne blommer, krydderier og tørret frugt. Smagen ligger behageligt i den tørre ende af smagsspektret.

Læs mere
  • Ecological
Amarone della Valpolicella 2014
539
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Lam
Okse
Ost
Vegetariske retter
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Kanel

Kanel

Chokolade

Chokolade

Mandel

Mandel

Blåbær

Blåbær

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Brombær

Brombær

Figen

Figen

Sort peber

Sort peber

Druer
Corvina
Corvinone
Rondinella

Beskrivelse

Af alle Venetos underområder er Valpolicella vel nok den mest berømte. Dette skyldes ikke mindst de værdsatte Valpolicella varianter Ripasso og Amarone. Med en geografisk placering øst for Gardasøen, i det smukt kuperede landskab, er det samtidig hjemsted for flere indfødte og lokale druesorter, der er selve essensen af Valpolicella. Druesorterne Corvina, Corvinone og Rondinella vokser i en kalk og mergelholdig jord i Illasi-dalen, der ligger 220-300 m.o.h. Samspillet mellem de tre druesorter sikrer en vin, der både har farve, struktur og fylde. Amarone er utvivlsomt juvelen i Valpolicellas krone. Omstændig at fremstille, men med en saft og kraft uden sammenligning. Druerne håndplukkes og tørrer efterfølgende i store lave kasser på vingården, i det såkaldte ”fruttaio” – et lokale med konstant høj ventilation. Under denne proces mister druerne 40-50% af deres vandindhold, resulterende i en helt enorm koncentration i de efterhånden rosinlignende druer. Efter tre måneder afstilkes klaserne, og gæringen starter i store temperaturregulerede ståltanke med to daglige overpumpninger. Bundfaldet separeres efterfølgende til brug i Ripasso’en, og den færdiggærede vin hældes på franske egefade, hvor den lagrer i fire år. Domini del Leones Amarone della Valpolicella har en indbydende rubinrød farve med violette kanter. Duften er lige så intens, som den er kompleks, med modne blommer, krydderier og tørret frugt. Smagen ligger behageligt i den tørre ende af smagsspektret. Den er dog forventelig intens med masser af sorte kirsebær og holdt oppe af fløjlsbløde og retningsgivende tanniner. Det er fristende at kalde netop denne Amarone elegant.
Læs hele beskrivelsen
H_Valpolicella_2_Edit.jpg
Produceret af Domini del Leone
Tenuta Civranetta er blandt Italiens allertidligste eksempler på dyrkning efter økologiske principper. Ejendommens biodiversitet, med det dertilhørende forskelligartede plante- og dyreliv, vidner om, at landbrugsmetoden kan skabe forbedrede livsbetingelser og ændre verden, som vi kender den. I dag råder Fidora-familien over i alt fire vingårde, der alle drives efter økologiske dyrkningsprincipper. Familien Fidoras vinserie, Domini del Leone, er helt bevidst holdt på den tørre side af smagsspektret, for dermed at gøre dem gastronomisk velegnede. Det er ikke tunge vine, men drikkevenlige og elegante vine, hvor et enkelt glas sjældent er nok.
Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra veneto området i Italien
Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt