Elegance Pinot Noir - 43.06 Nord 2022

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Elegant og økologisk medium fyldig vin med skønne toner af sorte kirsebær og et strejf af ristede kaffebønner og solbær.

Læs mere

Elegant og økologisk medium fyldig vin med skønne toner af sorte kirsebær og et strejf af ristede kaffebønner og solbær.

Læs mere
  • Ecological
Pinot Noir - 43.06 Nord 2022
135
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Gris
Kalv
Lyst fjerkræ
Okse
Vegetariske retter
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

Druerne til denne vin har groet i den del af Vin de Pays D’oc der hedder Limoux, som er mest kendt for sine mousserende vine. Limoux ligger afskærmet inde bag Pyrenæerne og har derfor ingen påvirkning fra Middelhavet. Vintrene er kolde og sommeren er præget af store temperaturskift fra dag til nat. Limoux bliver også kaldt Sydfrankrigs Bourgogne, da jordbunds- og klimaforhold minder om hinanden. Bag alle store værker står en kvinde - det er også tilfældet med Elegance 43, 74 Nord, Pinot Noir. Claude Vialade fra Domaine St. Auriol er en af pionererne indenfor økologisk vinfremstilling. Siden starten af 1980’erne har Claude, sammen med sin far Jean, arbejdet med økologiske vine. Druerne høstes om natten for bevare mest muligt friskhed, efter en omhyggelig sortering, gæres en del af druerne i rustfrie ståltanke, den andel del fyldes på store træfade med lang skindkontakt inden gæringen sættes i gang. Efter endt gæring sammenstikkes de to vine og det endelige blend er klar. Elegance 43, 74 Nord, Pinot Noir er en elegant vin med en medium fyldig smag med toner af sorte kirsebær og et strejf af læder, ristede kaffebønner og solbær. Nydes ved 16-18 grader gerne som ledsager til fuglevildt, oksekød eller ikke for kraftige oste.
Læs hele beskrivelsen
H - domaine auriol_claude vialade 0064_Edit.jpg
Produceret af Les Domaines St. Auriol
Les Domaines St. Auriol blev grundlagt af Juliette og Jean Vialade i 1995. Som præsident for kooperativet i Rebaute var Jean Vialade foregangsmand for den økologiske tankegang tilbage i 1980. Derfor var helt naturligt at Jean Vialades børn, Claude og Eric at fortsatte med at udvikle økologiske vine fra egne vinmarker samt udvalgte producenter.
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt