Erath Pinot Noir - Resplendent 2019

USA
USA
Oregon
 • AOV.DK
  2019
  2019
 • Kvindevin.dk
  2019
  2019
  ♥♥♥♥♥♥
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
  96 Point

Smuk Pinot Noir fra et af Oregons historiske vinhuse. Stilen rammer en unik balance mellem burgundisk elegance og nærmest Californisk intensitet. En smagsoplevelse til Pinot Noir-elskeren.

Læs mere
 • AOV.DK
  2019
  2019
 • Kvindevin.dk
  2019
  2019
  ♥♥♥♥♥♥
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
  96 Point

Smuk Pinot Noir fra et af Oregons historiske vinhuse. Stilen rammer en unik balance mellem burgundisk elegance og nærmest Californisk intensitet. En smagsoplevelse til Pinot Noir-elskeren.

Læs mere
  Spar 48%
  Pinot Noir - Resplendent 2019

  Før 289 kr.

  149
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Udsøgt balance

  Erath Resplendent er en vin skabt på druer fra Oregons top Pinot Noir AVA, Willamette Valley. Denne pittoreske region svales af Stillehavet, og er i dag verdensberømt for deres fantastiske Pinot Noir vine. Den unikke Resplendent stil bliver skabt ved at høste druer fra to forskellige områder. Det kølige Willamette Valley supplerer druer med spændstig og frisk syre med indtagende noter af røde bær, imens druerne fra det varmere Umpqua Valley bidrager med intensitet og lidt mørkere frugtnuancer. Dette skaber en vin der er fløjlsblød og saftig med hele Pinot-druens pragt       

  Kvalitet for pengene 

  Erath Resplendent laves af det velrenommerede historiske vinhus Erath, der er skabt af den legendariske vinpioner Dick Erath. Han startede sin vinproduktion hjemme i garagen i familiens hus i Californien, før han flyttede familien til en nyindkøbt vinmark i Oregon i 1968. Dette blev startskuddet til vinproduktion i Dundee Hills i Oregon, der senere er blevet berømt for netop deres Pinot Noir-vine.

  Vinen her forener alle de elementer, der gør Pinot Noir fra Oregon så eftertragtet og elsket blandt vinelskere. Særligt aromaen af røde bær og den underspillede syre afslører med alt tydelighed, hvor vinen kommer fra. Kun en lille andel af vinen er lagret på franske egetræsfade, hvilket giver den en blød krydret frugtsmag.

  Helt forståeligt at Vivino har den med på listen med højeste kvalitet for pengene!

  Unik Pinot Noir

  Erath Resplendent Pinot Noir er klassisk Oregon Pinot Noir, men stilen leder ens tanker mod både Californien og Bourgogne. Den afstemte, elegante syre og lyse bærpræg er lettere burgundisk, imens den frugtrige intensitet leder ens tanker mod Californien.

  Vinen åbner sig med indsmigrende aromaer af modne jordbær og kirsebær, sammen med vanille og et strejf af flødekaramel. Smagen er bærsvøbt med friske hindbær og ribs, samt charmerende noter af appelsinskræl. Smagen afrundes af en blød, afstemt frugtsyre, og diskrete noter af vanille og hvid peber. Eftersmagen er syrlig, fint krydret og med god længde.

  Resplendent er en lækker rødvin med silkesvøbte tanniner og dejlig frugtintensitet. Server gerne vinen afkølet for at få den bedste smagsoplevelse.

  Perfekt til lette, lyse kødretter

  Erath Resplendent Pinot Noir er det perfekte valg for alle elskere af amerikansk Pinot Noir. Med sin kompleksitet og længde er Resplendent også en forrygende partner til gastronomien. Vinen passer perfekt til lette, lyse kødretter af kalv, gris, vildt og lyst fjerkræ, dog kan den også sagtens gå til en god bøf.

  Læs hele beskrivelsen
  Erath - wide - 4.jpg
  Produceret af Erath
  Det hele startede i en garage Californien, hvor Dick Erath lavede sin første tønde vin. Med sin store fascination for Pinot Noir-druen flyttede han med familien til Oregon for at finde det perfekte område til sin yndlingsdrue. Dick Erath var en af Oregons vinpionerer og har siden slutningen af 1960’erne arbejdet ihærdigt på at frembringe det bedste i Pinot Noir-druen. Vinhuset ligger i ”De røde bakker” Dundee Hills, i den nordlige del af Willamette Valley. Klimaet er tempereret og forholdsvis køligt og kan på mange måder sammenlignes med Bourgogne.
  Fra <a href="/sog/?q=Oregon">oregon</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
  Fra oregon området i USA
  The State of Oregon – den lille stat nord for Californien, syd for Washington State har skabt sig omdømme og international anerkendelse som måske USA’s mest interessante vinområde, og vinproduktion daterer sig tilbage til pioneer-tiden 1840’erne. Oregon har markeret sig positivt som en innovativ vinstat og især har områdets kultur inden for udvikling af forskellige bæredygtige vinprojekter tiltrukket mange vinentusiaster og mindre producenter med hjerte for biodynamik, økologi og ’sustainable growing’. En livlig vinstat, med egne, mere stramme, love inden for vindyrkning end f.eks. Californien. Oregon er velsignet af et af verdens mest forskelligartede geoklima, her kan vinmagere nyde godt af et kombineret varm/tørt – klima og kølig/fugtigt. Især har man stor succes med stringente Pinot Gris-vine og komplekse Pinot Noir-vine, men Oregon repræsenterer også fine vine på den spanske Tempranillo, Merlot, Riesling og Chardonnay.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt