Fabien Duveau Saumur Champigny Rouge - Le Bourg 2021

Frankrig
Frankrig
Loire
Saumur Champigny

Textbook Saumur-Champigny Cabernet Franc med kølig og urtet aroma med nuancer af kirsebær, te, peber, roser og ribs.

Læs mere

Textbook Saumur-Champigny Cabernet Franc med kølig og urtet aroma med nuancer af kirsebær, te, peber, roser og ribs.

Læs mere
  • Ecological
Saumur Champigny Rouge - Le Bourg 2021
265
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Jordbær

Jordbær

Hindbær

Hindbær

Peberfrugt

Peberfrugt

Chilipeber

Chilipeber

Skovbær

Skovbær

Kirsebær

Kirsebær

Solbær

Solbær

Druer
Cabernet Franc

Beskrivelse

Les Bourg-marken ligger centralt inde i Varrain by og er en mark, som Fabien deler med Clos Rougeard. Jorden her er præget af ler og kalksten som man f.eks. også finder det i Saint-Emilion i Bordeaux, dog her med noget køligere klima. 100 % Cabernet Franc gæret ved den naturlige gær i cementkar, hvor vinen også er lagret yderligere 10 måneder før aftapning og frigivelse. Det her er textbook Saumur-Champigny Cabernet Franc. Kølig og urtet aroma pakket med nuancer af kirsebær, te, peber, roser, lys tobak og ribs. På tungen er vinen kølig og frugten domineret af de den fineste kirsebærsaft, peberfrugt og et væld af urter. Klassisk bistrovin, der vil være et fornemt match til retter som tatar, charcuteri, confit de canard, steak frites og så vil vinens urtede præg også gå perfekt til stegt eller grillet lam. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og vi anbefaler servering ved 12-14 grader i Bordeauxglas.

Læs hele beskrivelsen
H-fabien duveau_Edit.jpg
Produceret af Fabien Duveau
Fabien Duveau holder til i den lidt søvnige by Varrains lige syd for Saumur. Blandt naboerne er blandt andet Clos Rougeard, men det er ikke kun vejnavnet på adressen som Fabien deler med den mytiske og mere kendte producent. Det er også på de samme ikoniske marker, at Fabien har sine parceller med Chenin Blanc og Cabernet Franc – Brezé, Les Poyeux og Les Bourg.
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt