Fabien Duveau Saumur Champigny Rouge - Les Bas Poyeux 2021

Frankrig
Frankrig
Loire
Saumur Champigny
 • Søren Frank, Berlingske
  2021
  2021
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  91 Point

Koldklima Cabernet Franc med nærmest læskende syre, der gør vinen utrolig elegant kombineret med den mørke urteprægede frugt.

Læs mere
 • Søren Frank, Berlingske
  2021
  2021
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  91 Point

Koldklima Cabernet Franc med nærmest læskende syre, der gør vinen utrolig elegant kombineret med den mørke urteprægede frugt.

Læs mere
 • Ecological
Saumur Champigny Rouge - Les Bas Poyeux 2021
265
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Jordbær

Jordbær

Hindbær

Hindbær

Peberfrugt

Peberfrugt

Chilipeber

Chilipeber

Skovbær

Skovbær

Kirsebær

Kirsebær

Solbær

Solbær

Druer
Cabernet Franc

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Fabien er den eneste producent på den legendariske Les Poyeux-skråning, som vinificerer den øvre og nedre del af skråningen hver for sig. Les Bas Poyeux er fra den nedre del. Her er det øvre lag af sand blot 20 cm, før vinstokkene rammer Saumurs så berømte ’tuffeau’, den hvid/gule kalksten som det centrale Loire er så kendt for i jordbunden. Vinen gærer ved den naturlige gær i cementkar og lagres 10 måneder i en blanding af cementkar og gamle egetræsfade. Klassisk koldklima Cabernet Franc-aroma pakket med nuancer af hyldebær, solbær, lakrids, hvid peber, urter og mørk te. Smagen er præget af en kølig og nærmest læskende syre, der gør vinen utrolig elegant kombineret med den mørke urteprægede frugt. Så klassisk rød Saumur-Champigny som det kan blive og et klassisk match til grillet eller stegt lam, steak frites, rørt tatar, vildt og mørkt fjerkræ som f.eks. confitteret andelår. Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret og vi anbefaler servering ved 12-14 grader i Bordeauxglas.

Læs hele beskrivelsen
H-fabien duveau_Edit.jpg
Produceret af Fabien Duveau
Fabien Duveau holder til i den lidt søvnige by Varrains lige syd for Saumur. Blandt naboerne er blandt andet Clos Rougeard, men det er ikke kun vejnavnet på adressen som Fabien deler med den mytiske og mere kendte producent. Det er også på de samme ikoniske marker, at Fabien har sine parceller med Chenin Blanc og Cabernet Franc – Brezé, Les Poyeux og Les Bourg.
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt