Fabien Duveau Saumur Champigny Rouge - Les Hauts Poyeux - Magnum 2021

Frankrig
Frankrig
Loire
Saumur Champigny
 • Din Vin Guide
  2021
  2021
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  92 Point

Man fornemmer lidt fadpræg i Les Hauts Poyeux, der ellers er domineret af nuancer af solbær, ribs, trøffel, mørk chokolade, urter og frisk peber.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2021
  2021
  92 Point
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  92 Point

Man fornemmer lidt fadpræg i Les Hauts Poyeux, der ellers er domineret af nuancer af solbær, ribs, trøffel, mørk chokolade, urter og frisk peber.

Læs mere
 • Ecological
Saumur Champigny Rouge - Les Hauts Poyeux - Magnum 2021
775
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Jordbær

Jordbær

Hindbær

Hindbær

Peberfrugt

Peberfrugt

Chilipeber

Chilipeber

Skovbær

Skovbær

Kirsebær

Kirsebær

Solbær

Solbær

Druer
Cabernet Franc

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Fabien er den eneste producent på den legendariske Les Poyeux skråning, som vinificerer den øvre og nede del af skråningen hver for sig. Les Hauts Poyeux er fra den øvre del. Her er det øvre lag af sand op mod 60 cm. dybt, før vinstokkene rammer Saumurs så berømte ’tuffeau’, den hvid/gule kalksten som det centrale Loire er så kendt for i jordbunden. Vinen gærer ved den naturlige gær og så arbejder Fabien her med en lidt længere maceration end på hans andre røde. Vinen er udelukkende lagret i egetræsfade (enkelte nye) i op mod 18 måneder. Les Hauts Poyeux er den eneste vin fra Fabien, hvor man kan fornemme et let fadpræg i duften, der ellers er domineret af nuancer af solbær, ribs, trøffel, mørk chokolade, urter og frisk peber. På tungen har vinen de mest silkebløde tanniner og er præget af en elegant kirsebær og urtepræget frugt. Ens tanker sendes mod de fineste adresser i Saint-Emilion, men bare med et mere køligt og slankt udtryk. Vinen vil være et fremragende match til beef wellington, grillet eller stegt lam, vildt og ikke mindst grillet gris og kylling serveret med masser af urter. Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret og vi anbefaler servering ved 12-14 grader i Bordeauxglas.

Læs hele beskrivelsen
H-fabien duveau_Edit.jpg
Produceret af Fabien Duveau
Fabien Duveau holder til i den lidt søvnige by Varrains lige syd for Saumur. Blandt naboerne er blandt andet Clos Rougeard, men det er ikke kun vejnavnet på adressen som Fabien deler med den mytiske og mere kendte producent. Det er også på de samme ikoniske marker, at Fabien har sine parceller med Chenin Blanc og Cabernet Franc – Brezé, Les Poyeux og Les Bourg.
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt